Hükümet Bulvarı eski canlılığına kavuşacak… Çalışmalar Hızlandı, Yeni Yapılar Yükseliyor
Kahramanmaraş HaberleriÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesinin hızla yükseldiğini belirten Başkan Güngör, “Tarihi dokumuzu muhafaza ederek alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanlarıyla yeni Kahramanmaraş’ı el birliğiyle inşa ediyoruz” dedi.
Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında bir yandan kalıcı konut ve köy evlerinin yapımı hızla devam ederken bir yandan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi’nin inşası etaplar halinde sürüyor. 10 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katılım sağladığı törenle temeli atılan alanlardan Hükümet Bulvarı’nda da inşa çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Projenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasıyla Hükümet Bulvarı’nın; alt ve üstyapısı, konut ve iş yerleri, sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla daha güçlü ve modern bir şekilde yeniden ayağa kaldırılması hedefleniyor.
Yeni Kahramanmaraş’ı El Birliğiyle İnşa Ediyoruz
Yapım süreçleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bakanlığımız, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, teşkilatımız, STK ve odalarımızla yoğun gayretimizi sürdürüyoruz. Kalıcı konut ve köy evlerinin inşası hızla sürerken Bakanlığımız ve Emlak Konut tarafından şehir merkezimizde hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi de yükseliyor. Azerbaycan Devleti tarafından bin bağımsız bölümden oluşan Azerbaycan Mahallesi’nin inşasında da önemli aşama kat edildi. Tarihi dokumuzu muhafaza ederek alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, konut ve iş yerleri, ticaret ve sanayi alanlarıyla yeni Kahramanmaraş’ı el birliğiyle inşa ediyoruz” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.