© Haber Hanesi 2014 - 2025

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Deprem Sonrası Yeniden İnşa Çalışmaları Hızla Devam Ediyor'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yıkılan şehirlerin yeniden inşası için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği şehirlerin yeniden inşası için gayret ettiklerini belirtti. Depremler sonucunda zarar gören bölgelerin yeniden eski canlılığına kavuşması için çalıştıklarını dile getiren Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Yerlikaya, depremin etkisiyle hayatını kaybedenlerin yanı sıra 11 ilde 14 milyon kişiyi doğrudan etkilediğini ifade etti.

Bu felaketin sadece belli şehirlerin değil, tüm Türkiye'nin acısı olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, milletin dayanışması ve birliğiyle bu zorlu sürecin aşıldığını belirtti. Depremin ardından bölgeye gelen ulusal ve uluslararası yardım ekiplerinin önemine değinen Yerlikaya, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Deprem sonrası Adıyaman'a yapılan kaynak aktarımını açıklayan Yerlikaya, 6 milyar 526 milyon liradan fazla bir kaynağın bu sürece harcandığını ifade etti. Ayrıca, depremden etkilenen ailelere barınma hizmeti sunulduğunu, kira yardımı yapıldığını ve esen kartlar dağıtıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, bugün itibariyle 2 bin 798 konutun kura çekilerek hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Kentteki diğer konutların inşasının da devam ettiğini dile getiren Yerlikaya, depremin yıkıma uğrattığı şehirlerin hızla yeniden imar edileceğini ifade etti. Son olarak, yaşanan acılara rağmen ülkenin birlik ve beraberliği sayesinde bu zorlu sürecin aşıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen çalışmalara teşekkür ettiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER