© Haber Hanesi 2014 - 2025

İHRACATÇILARA YEŞİL PASAPORT KOLAYLIĞI SAĞLANDI

11 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ihracatçılarımıza yeşil pasaport verilebilmesi için gerekli ihracat tutarlarında indirim yapılmak suretiyle kolaylık sağlandı.

20 Şubat 2017’de Bakanlar Kurulu Kararı ile İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar yürürlüğe konulmuştu. Bu Karar’da, son üç takvim yılı itibarıyla, yıllık ortalama ihracatı 1 milyon ABD Dolar firmaların yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebileceği hükme bağlanmıştı. 11 Kasım 2019’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bu rakam 500 bin dolara çekildi ve ihracatçılara önemli bir destek sağlandı.

 

Ayrıca, aynı Karar’da 10 milyon ABD Doları ile 25 milyon ABD Doları arasında ihracatı olan firmaların 2, 25 milyon ABD Doları ile 50 milyon ABD Doları arasında olan firmaların 3, 50 milyon ABD Doları ile 100 milyon ABD Doları arasında olan firmaların 4, 100 milyon ABD Doları üzerinde ihracatı olan firmaların ise 5 yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebiliyor.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, “Ülkemizin dışa açılması ve özellikle KOBİ’lerimizin ihracattaki payının güçlendirilmesi için çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Kahramanmaraş’ta son yıl itibariyle ihracatın 1 milyar doları geçtiğini hatırlatan Zabun, “İhracatçı şirketlerimiz 300’ü üzerine çıktı. Yeşil pasaport alabilme kriterinin düşürülmesiyle birlikte bu sayı da daha da artacak. Şehrimiz girişimcileri, devletin teşviklerini, imkanlarını en doğru şekilde kullanarak ekonomiye katkısını artırıyor. Yeni yatırımlarla, OSB’lerimizle, yeni projelerimizle üretim ve ihracatımızı artırma hedefiyle iş dünyası olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin sanayi üretimine ve Türkiye ihracatına çok önemli katkılar sağlayan şehrimiz, özel sektör yatırımları ile lider konuma ulaşmış, tekstilden enerji sektörüne birçok alanda önemli bir küresel aktör oldu. Lojistik Merkezimizi devreye aldık. Burada çok büyük bir ticaret potansiyeli var. Üretim ve ihracatta Kahramanmaraş’ın yükselen bir başarıya sahip olduğu bariz şekilde görünüyor. Emekleri için sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

 

Kahramanmaraş’ın çok daha fazlasını yapacak kabiliyet, inanç ve azme sahip olduğunu belirten Zabun, “Üretim ve ihracat potansiyeliyle, ulaşım imkanlarıyla, altyapı olanaklarıyla, güçlü teşvik programlarıyla yatırım açısından girişimcilerimize çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Devletimizin ihracatçılarımıza sağladığı destekler, finansman olanakları, yeşil pasaport çok kıymetlidir. Bu itibarla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımıza iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER