© Haber Hanesi 2014 - 2025

İlçemizin ”Oksijen Kaynağı” Unutulmadı

Elbistan Belediyesi, Şar Dağı’nın ‘Bayrak Tepe’ olarak adlandırılan bölgesindeki ağaçlık alanda; olası yangınların önüne geçmesi için kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı.

Elbistan Belediyesi, ilçenin orman alanı vasfındaki en önemli varlığından biri olan Şar Dağı eteklerindeki ağaçlık alanda, yaz aylarında oluşabilecek yangınlara karşı önlem almak için harekete geçti. Daha önceki yıllarda özellikle yaz döneminde çıkan yangınların büyük ölçüde zarar verdiği alanı koruma altına almak isteyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  ağaçlık alanın tabanındaki kuruyan otları temizlemek için 2 kez sürüm yaptı. Traktör ve diğer ekipmanların ulaşamadığı noktalardaki otlar ise kesilerek temizlendi.

Elbistan Belediyesi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bölgedeki ağaçların çok uzun sürekli bir emeğin ardından oluştuğu belirtildi. Söz konusu bölgenin, Elbistan’ın en önemli çevre değerlerinden biri olduğuna değinilen açıklamada, alandaki yabani ot temizliği çalışması ile bu değerin korunmasının amaçlandığı vurgulandı.

Kapsamlı yabani ot temizliği çalışmalarıyla birlikte ağaçların kaybedilmesine neden olabilecek yangınlara karşı önlem alınmak istendiğinin kaydedildiği açıklamada, bu konuda da vatandaşlara da büyük görevler düştüğünün altı çizildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“İlçemizin orman alanı bakımından en değerli bölgesini yangınlara karşı korumak için yabani ot temizliği yapılmıştır. Alanın zemini, 2 kez sürüldükten sonra kalan otlar da kesilmiştir. Elbistan Belediyesi olarak ilçemizin orman varlıklarının korunması noktasında tüm adımlar hassasiyetle atılmaktadır. Halkımızın da bu önemli değerimizin korunması noktasında daha duyarlı olmasını istiyoruz.”

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER