İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin tasarımları podyumda görücüye çıktı
GÜNDEMDefilede 25 öğrencinin mezuniyet projeleri için hazırladığı 85 tasarım sergilendi
İSTANBUL (AA) İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun adaylarının koleksiyon çalışmalarını sergilediği yıl sonu defilesi santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleşti.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bilgi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde 4 sene boyunca "yaparak öğrenme" yöntemleriyle verilen uygulamalı derslerin kazanımlarını ortaya koymak amacıyla düzenlenen defilede 25 öğrencinin mezuniyet projeleri için hazırladığı 85 tasarım sergilendi.
Koleksiyon geliştirme dersi kapsamında öğretim görevlisi Mehlika Orakçıoğlu'nun danışmanlığında hazırlanan defilede, öğrenciler tasarımdan dikişe tüm süreçleri üstlenerek özgün çalışmalara imza attı. 2018'den beri her sene düzenlenen defile, Kovid19 döneminin ardından yeniden yüz yüze seyircilerini ağırladı.
Tekstil ve giyim sektörünün önde gelen isimlerini ve tasarımcıları da ağırlayan defile, mezun adayların özgün tasarımlarını tekstil sektörü profesyonelleri ile buluşturdu.
Defilede sergilenen tasarımlarda 20232024 renk ve trendlerine yer verilerek Çatalhöyük'ten Osmanlı işlemelerine, mitolojik sembollerden Art Nouveau'ya birçok tarihi ve güncel tema işlendi. Aksesuar, kumaş tasarımı ve dikiş gibi tüm süreçleri öğrencilerin üstlendiği çalışmalarda sürdürülebilirlik, dijitalleşme, kültürel miras, popüler kültür, punk kültürü, cinsiyet ve göç gibi farklı temalar modaya yansıtıldı.
"Eserler birbirinden güzel ve özgün"
Açıklamada, defilede yaptığı konuşmaya yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fuat Beyazıt, öğrencilerin birbirinden özgün eserlerinin bu kadar yaratıcı olabilmesinin hayatta güzel şeyler olacağına dair umut doğurduğunu bildirdi.
Beyazıt, "Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz çok büyük bir emek verdi. Tasarım camiasından misafirlerimizin de öğrencilerimize bu önemli günde destek vermeleri oldukça değerli." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.