© Haber Hanesi 2014 - 2025

İstiklal Üniversitesi Rektörü Bakanı: 'Bayram, Kardeşlik ve Birlik Günüdür'

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında bayramın, ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine esenlik getirmesini dileyen Prof. Dr. Bakan, inananların bayramını en kalbi duygularıyla tebrik etti.

Rektör Bakan, Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferini geride bırakmanın ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Geride bıraktığımız bir ay boyunca Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferinde buluştuk. İftar sofralarında, bir araya geldiğimiz kardeşlik meclislerinde birlik ve beraberliğimizin en güzel anlarını yaşadık, toplum dayanışma örnekleri sergiledik.” ifadelerini kullandı.

Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bakan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ben, sabrın ve şükrün sonunda ulaştığımız bu bayramda, dargınlıkların unutulmasını, gönül köprülerinin kurulmasını diliyorum. Diğer yandan bayramın gerçek anlamda bayram olabilmesi için büyüklerimizi hatırlayalım. Çünkü unutmayalım ki bereket büyüklerle beraberdir. Küçüklerimizi sevgiyle bağrımıza basalım. Çünkü bizleri güçlü kılacak ve paylaştıkça çoğalacak olan şey, sevgi ve şefkattir."

Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olduğunu vurgulayan Rektör Bakan, duaların kabul olmasını dileyerek, “Ümit ediyorum ki, uhrevi kapıların açıldığı mübarek Ramazan Bayramı, tüm gönül coğrafyamızda barışa, huzura ve mutluluğa vesile olsun.” dedi.

Son olarak, üniversite öğrencilerine, akademik ve idari personele, Kahramanmaraşlılara ve tüm inananlara hitaben, “Bir kez daha tüm öğrenci kardeşlerimin, üniversitemizin akademik ve idari personelinin, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin ve tüm inananların Ramazan Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum.” ifadeleriyle mesajını tamamladı.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER