KADEM, depremzedelere aşure ikram etti
Kahramanmaraş HaberleriKadın ve Demokrasi Vakfı KADEM, Kahramanmaraş Baykar Konteyner Kentt’e ‘Gönüllerimiz Bir’ diyerek depremzedelere, birlik ve beraberliği simgeleyen aşure ikramında bulundu.
Depremin ilk gününden bu yana bölge halkının yaralarını sarmak ve depremden etkilenen kadınlara psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen KADEM, bu kez aşure ikram etti. KADEM ekibi bir kap aşureyle kardeşliği ifade etmek üzere, konteyner kentte yaşayan kadınlarla birlikte Muharrem Ayı’nı karşıladı. KADEM’in kurduğu Kadın Destek Merkezleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki kadınlara ilk günlerden bu yana psiko-sosyal destek faaliyetleri sürdürüyor. ‘Gönüllerimiz Bir’ projesi kapsamında Kadın Destek Merkezi bünyesinde, depremden etkilenen kadınlara yönelik ‘Bir Kap Aşure, Bir Ömür Kardeşlik’ etkinliği yapıldı. Bir yandan kadınların rehabilitasyon süreçlerine uzman ve psikologlar vasıtasıyla destek verirken diğer yandan çeşitli atölye ve eğitimler ile normalleşme süreçlerine katkı sunan KADEM, kadın destek merkezleri ile şimdiye kadar 4 binden fazla kadına ulaştı.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.