KAFUM’da 4 Değerli İsimden Edebiyatseverlere İlham Veren Söyleşiler
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Türk edebiyatının ve kültür dünyasının önemli isimlerini okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Son olarak, fuar kapsamında düzenlenen etkinliklerde Yavuz Dizdar, Tayyip Atmaca, Burhan Sakallı ve Yasin Pişgin, okurlarıyla bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşattı.
Söyleşi programlarında yazarlar, yazım süreçlerinden edebiyata dair görüşlerine, kültürel gelişimin öneminden insan hayatındaki edebiyatın rolüne kadar pek çok konuya değindi.
- Yavuz Dizdar, insan sağlığı ve yaşam üzerine yazdığı eserlerinden yola çıkarak sağlık ve edebiyatın kesişim noktasını okurlarıyla paylaştı.
- Tayyip Atmaca, edebi eserlerinin arkasındaki hikâyeleri anlatarak dinleyicileri derin bir düşünce yolculuğuna çıkardı.
- Burhan Sakallı, kültürel değerlerin korunması ve edebiyatın toplumsal hayat üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
- Yasin Pişgin, gençlere yazarlık üzerine ilham veren konuşmalarıyla dikkat çekti ve okuyucularından gelen soruları içtenlikle yanıtladı.
Okurlardan Büyük İlgi ve Teşekkür
Etkinliklere yoğun katılım gösteren edebiyatseverler, yazarlarla birebir tanışma ve eserleri hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu. Fuar katılımcıları, bu tür organizasyonların Kahramanmaraş’ın bir edebiyat şehri olarak öne çıkmasındaki önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin böyle kapsamlı bir fuar düzenlemesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Kahramanmaraş’ın Edebiyat Şehri Kimliği Pekişiyor
Büyükşehir Belediyesi, 9. Uluslararası Kitap Fuarı’yla şehrin kültürel ve edebi mirasına katkı sunmaya devam ediyor. Zengin içerikli etkinlikler ve ünlü yazarlarla yapılan söyleşiler, Kahramanmaraş’ın edebiyat dünyasındaki yerini güçlendiriyor. Bu kapsamda fuar, sadece yerel halktan değil, çevre illerden de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Bu tür organizasyonlar, şehrin kültürel kimliğini uluslararası düzeyde tanıtma açısından önemli bir rol oynuyor.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.