Kahramanmaraş Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım Başladı: KAFUM’da Hazırlıklar Tam Gaz!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 – 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesi KAFUM’da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalarla KAFUM, fuara hazırlanıyor.
Kahramanmaraş’ta kültürel ve ticari hayatın önemli organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, bu yıl da yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 20 yıllık bir aranın ardından yeniden düzenlenerek büyük ilgi gören fuar, bu yıl da 1 – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında KAFUM Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen fuar; alışveriş, kültür, sanat ve eğlencenin bir arada sunulduğu kapsamlı bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan organizasyon, bu yıl daha geniş katılım ve daha zengin içerikle yeniden sahne alacak. Yerel ve ulusal düzeydeki esnaf ve işletmeler, fuarda ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı bulurken, vatandaşlar da yaz aylarında ailece vakit geçirebilecekleri sosyal bir ortamla buluşacak.
KAFUM’da Hummalı Hazırlık
Etkinliğin düzenleneceği KAFUM Fuar Alanı’nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında alanda kapsamlı bir altyapı düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Şebeke hatlarının yenilenmesi, lunapark oyun gruplarının bakım ve onarımı, çevre düzenlemesi ve genel alan temizliği gibi işlemlerle fuar alanı baştan sona yenileniyor.
Her Yaştan Ziyaretçiye Hitap Edecek
Ağustos ayı boyunca açık olacak fuarda; alışveriş stantlarının yanı sıra sahne gösterileri, konserler, çocuk etkinlikleri ve yöresel lezzet tanıtımları gibi birçok farklı etkinlik de ziyaretçileri bekliyor. Aileler için sosyal bir buluşma noktası haline gelen fuar, Kahramanmaraş’ın kültürel kimliğine katkı sunarken aynı zamanda şehir ekonomisini de canlandırıyor.
Kahramanmaraş’ın Hafızasında Yeniden Yer Edindi
Geçmişte her Ağustos ayında şehirde adeta bir bayram havası estiren Geleneksel Ağustos Fuarı, geçtiğimiz yıl kaldığı yerden devam ederek şehrin kolektif hafızasında yeniden yer edinmeyi başardı. Bu yılki fuar, hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçiler için daha geniş bir yelpazede deneyim sunmayı hedefliyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.