Kahramanmaraş Ağustos Fuarı’nda Dokuzuncu Gün de Dolu Dolu Geçti
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı’nın dokuzuncu gününde çocuklar “Sertaç Abi” ile dijital oyun dünyasını keşfederken, “Bu Konserde Mikrofon Sende” programında ziyaretçiler sahneye çıkarak müziğin keyfini yaşadı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin “Ailecek Fuardayız” temasıyla düzenlediği Geleneksel Ağustos Fuarı, dokuzuncu gününde de birbirinden renkli ve eğlenceli programlara ev sahipliği yaptı. KAFUM’da gerçekleştirilen iki özel programda çocuklar, gençler ve aileler hem bilgilendirici hem de keyifli anlar yaşadı.
Fuarın dokuzuncu gününün ilk programında, sosyal medyada çocukların büyük beğeniyle takip ettiği Sertaç Abi, KAFUM sahnesinde minik ziyaretçiler ve ebeveynleriyle buluştu. Samimi, enerjik ve eğlenceli anlatımıyla çocukların ilgisini çeken Sertaç Abi, gerçekleştirdiği söyleşide Filistin meselesi, boykot ürünleri ve dijital oyun dünyasının geçmişten günümüze uzanan gelişimini ele aldı.
Sertaç Abi’den Çocuklara Teknoloji ve Oyun Mesajları
Dijital oyunların tarihsel gelişiminden teknolojide yaşanan yeniliklere kadar pek çok başlığın konuşulduğu söyleşide çocuklar, oyun dünyasının perde arkasına dair merak ettikleri pek çok konuda bilgi edinme fırsatı buldu. Çocukların dikkatini çeken örnekler ve eğlenceli anlatımıyla söyleşisini zenginleştiren Sertaç Abi, dijital oyunların yalnızca bir eğlence aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Oyunların doğru ve dengeli kullanıldığında öğrenme, gelişim ve paylaşım açısından da önemli fırsatlar sunduğunu belirten Sertaç Abi, çocuklara teknolojiyi bilinçli kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. “Oyun oynamak sadece eğlenmek değildir; doğru şekilde yapıldığında öğrenmenin, gelişmenin ve paylaşmanın da bir yoludur” diyen Sertaç Abi, dijital dünyanın sunduğu imkânlardan faydalanırken kontrolün kullanıcıda olması gerektiğini vurguladı. Ekran başında geçirilen sürenin sınırlandırılması ve dijital aktivitelerin fiziksel aktiviteler, eğitim ve sosyal hayatla dengelenmesi gerektiğine de dikkat çeken Sertaç Abi, çocuklara önemli mesajlar verdi. Sertaç Abi, “Teknoloji hayatımızın bir parçası. Önemli olan, onun bizi yönetmesine izin vermemek. Oyun oynamak eğlenceli olmalı ama aynı zamanda sağlığımıza ve derslerimize zarar vermemeli” ifadelerini kullandı. Söyleşi boyunca çocukların soruları, ilgisi ve katılımı da programa renk kattı. Ailelerin de takip ettiği etkinlikte, çocukların dijital dünyayla sağlıklı ve bilinçli bir ilişki kurmasına yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.
“Bu Konserde Mikrofon Sende” ile KAFUM’da Müzik Rüzgârı
Günün ikinci özel programı ise yazar ve anlatıcı Zeynep Betül Akyıldız’ın sunumuyla gerçekleştirilen “Bu Konserde Mikrofon Sende” oldu. KAFUM sahnesinde düzenlenen programda bu kez mikrofon ziyaretçilere uzatıldı. Sesine ve müziğine güvenen katılımcılar sahneye çıkarak sevdikleri şarkıları seslendirdi. Zeynep Betül Akyıldız da gitarıyla katılımcılara eşlik ederek ortaya renkli ve samimi görüntüler çıkardı. Sahneye çıkan katılımcıların seslendirdiği şarkılar fuar alanında keyifli anlar yaşatırken, izleyiciler de alkışlarıyla sahne alan isimlere destek verdi. Profesyonel bir konser atmosferinden ziyade herkesin müziğin bir parçası olabildiği samimi bir buluşmaya dönüşen program, ziyaretçilerden ilgi gördü.
İlginizi Çekebilir
Başkan Toptaş, minik öğrencilerin davetine kayıtsız kalmadı
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, sosyal medya üzerinden kendisini davet eden Filozof Akademi’de eğitim gören minik öğrencileri ziyaret etti. Çocukların büyük bir heyecanla karşıladığı Başkan Toptaş, öğrencilerle yakından ilgilenerek keyifli vakit geçirdi. Ziyaret, Onikişubat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan ikram ve hediye standıyla adeta şenliğe dönüştü.
Depremde Hasar Alarak Yıkılan Fatma Gölcü Camii, Hızla Yükseliyor
6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak yıkılan Fatma Gölcü Camii, yaklaşık 31 Milyon TL’lik yatırımla yeniden yükseliyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğindeki projede temel ve kaba yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gençosman Mahallesi’nin Yollarını 71 Milyonluk Yatırımla Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sürdürdüğü sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı. Mahallenin ulaşım aksını oluşturan yaklaşık 8 kilometre uzunlundaki 26 sokak ve cadde, 71 Milyon TL’lik yatırımla tamamen yenilendi. 25 bin ton sıcak asfaltın kullanıldığı çalışmalarda mahallenin yolları modern bir yapıya kavuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Yeni Sanayi Sitesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yeni Sanayi Sitesi içerisinde bulunan yollarda sathi asfalt kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 73 bin 78, 73 bin 79 ve 7 bin 84’üncü sokaklarda ulaşım konforunu artırıyor.
KASKİ'den 54 Milyon TL'lik Dev Yatırım! Araç Filosuna 10 Yeni İş Makinesi Katılıyor
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı hizmetlerindeki saha kapasitesini artırmak amacıyla araç ve iş makinesi filosunu güçlendiriyor. Bu kapsamda yaklaşık 54 milyon TL değerinde 10 yeni iş makinesi hizmete alınacak.
Kahramanmaraş Elbistan’ın Caddeleri Büyükşehir Yatırımlarıyla Yenileniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan’da; Pınarbaşı, Hacı Esat Efendi, Söğütlü, Kümbet, Tepebaşı ve Darende caddelerinde ilk etap çalışmalarını tamamlayarak arterleri ulaşıma açtı. Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda ise ilk etap sürüyor. Çilingir, Gürbüz Turak ve Akbaş caddelerinde de altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından üstyapı imalatlarına geçilecek.