Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 7’nci ve Son Cildi Tamamlandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliğini geleceğe taşımak amacıyla hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 7. ve son cildi tamamlanarak elektronik ortamda okuyucuların beğenisine sunuldu.
KSÜ Rektörlüğü tarafından ilk cildi 2017 yılı Mart ayında yayınlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 7. cildi de yayınlandı. KSÜ web adresi https://ansiklopedi.ksu.edu.tr/ üzerinden elektronik olarak yayınlanan 7. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda yayınlanarak okuyucu ile buluşacak.
Şehrimizin binlerce yıldan beri sahip olduğu kültürel mirası ve zenginliği ortaya çıkarma, Kahramanmaraş’ı bütün yönleriyle ansiklopedi çapında tanıtma, bugünden geleceğe bir iz, gök kubbede hoş bir seda bırakma niyetiyle yola çıkan KSÜ yönetimi; bilgili, tecrübeli, fedakâr, samimi kadrosunun birikim ve destekleriyle Ş-T-U-U-Ü-V-Y-Z ve ek maddeler bölümünü kapsayan ve toplam 479 maddeyi içeren yedinci ve son cildi de tamamladı.
Ansiklopedi hazırlamanın zor, meşakkatli, sabır ve emek gerektiren bir çalışma olduğunu bilerek Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğini geleceğe taşımak adına Kahramanmaraş Ansiklopedisi için 8 yıl önce çalışmalara başladıklarını ifade eden Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü Prof. Dr. İbrahim Solak, başta Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım olmak üzere üniversite yönetimine, birlikte her kademede görev alan bilim, yayın, redaktör, koordinatör kurulları, yazı işleri ve grafik olmak üzere, yazar grubuna ve bu önemli işte görev alan bütün ekibe desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kahramanmaraş tarihini, edebiyatını, coğrafyasını, kültürünü, sosyal hayatını, doğal zenginliklerini, kurumlarını, tarihi yapılarını ve her alanda yetişmiş önemli şahsiyetlerini araştırarak ansiklopedi kriterlerine uygun olarak hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi 7 cilt olarak tamamlandı.
KSÜ olarak Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin okurlara, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olması dileği ile saygılarımızı sunarız.
İlginizi Çekebilir
Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.