Kahramanmaraş Büyükşehir, Deprem Şehitliğini Ziyaretlere Hazırlıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümü öncesinde Kapıçam’daki deprem şehitliğinde üstyapı imalatları, çevre düzenleme ve peyzaj uygulamalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümü öncesinde, Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda bulunan deprem şehitliğinde kapsamlı bir çevre düzenleme ve üstyapı çalışması yürütüyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hem depremde hayatını kaybeden vatandaşların aziz hatırasını yaşatmak hem de kabir ziyaretlerinin daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilebilmesini sağlamak amacıyla sahada yoğun bir mesai harcıyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında zemin düzenlemeleri yapılarak ziyaret güzergâhları daha güvenli ve konforlu hale getiriliyor. Ayrıca çevre peyzaj düzenlemeleriyle alanın daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanırken, yeşil alanlar artırılıyor ve oturma alanları oluşturuluyor.
Ekipler, vatandaşların ziyaret sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için altyapı kontrollerini de titizlikle sürdürüyor.
Bu kapsamlı düzenleme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, deprem şehitliği; ziyaretçilerin dualarını daha huzurlu bir ortamda edebileceği, tertipli ve saygı atmosferine yakışır bir görünüme kavuşmuş olacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.