© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Deprem Şehitliğini Ziyaretlere Hazırlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümü öncesinde Kapıçam’daki deprem şehitliğinde üstyapı imalatları, çevre düzenleme ve peyzaj uygulamalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümü öncesinde, Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda bulunan deprem şehitliğinde kapsamlı bir çevre düzenleme ve üstyapı çalışması yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hem depremde hayatını kaybeden vatandaşların aziz hatırasını yaşatmak hem de kabir ziyaretlerinin daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilebilmesini sağlamak amacıyla sahada yoğun bir mesai harcıyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında zemin düzenlemeleri yapılarak ziyaret güzergâhları daha güvenli ve konforlu hale getiriliyor. Ayrıca çevre peyzaj düzenlemeleriyle alanın daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanırken, yeşil alanlar artırılıyor ve oturma alanları oluşturuluyor.

Ekipler, vatandaşların ziyaret sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için altyapı kontrollerini de titizlikle sürdürüyor.

Bu kapsamlı düzenleme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, deprem şehitliği; ziyaretçilerin dualarını daha huzurlu bir ortamda edebileceği, tertipli ve saygı atmosferine yakışır bir görünüme kavuşmuş olacak.

İlginizi Çekebilir

KABİYAD Yönetimi Kahramanmaraş İçin Yeni Projeleri Görüştü

"Kahramanmaraşlı Bürokrat, İş İnsanı, Yönetici ve Akademisyenler Derneği’nin (KABİYAD) Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde Dev Dönüşüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından sokak ve caddeleri de yeniliyor. Toplam 22 sokak ve cadde; gerçekleştirilecek asfalt, yürüyüş yolu, aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşacak.

Dünyanın en büyük ikinci el yazması Kur’an-ı Kerim’i Kahramanmaraş’ta ziyarete açılıyor

Kahramanmaraş, İslam medeniyetinin izlerini taşıyan eşsiz eserlerin buluşacağı anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Buluşması, 4-13 Eylül 2026 tarihleri arasında Abdülhamithan Camii bünyesinde bulunan Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Görgel, Kahramanmaraşlı Milli Şampiyon Atıcı Safiye Temizdemir’i Ağırladı

İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda atıcılık branşında 2 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraşlı milli sporcu Safiye Temizdemir’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Safiye kardeşimizin bundan sonraki spor hayatında da nice başarılara imza atacağına inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyorum. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı daha nice uluslararası organizasyonda gururla temsil edecek” dedi.

ALO 153 Çağrı Merkezi Ağustos’ta 17 Bin 665 Çağrıya Yanıt Verdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yapay zekâ destekli ve modern teknoloji altyapısıyla vatandaşlara hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi, Ağustos ayında 17 bin 665 çağrıya yanıt verdi.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, Ziyaretçilerini Ağırlamak İçin Gün Sayıyor

Şehrin geçmişten günümüze uzanan köklü tarihinin önemli tanıkları arasında yer alan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde restorasyon sürecinde sona gelindi. Alanında uzman mimar, mühendis ve işçilerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü tarihi yapı, yakın zamanda kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

TÜM HABERLER