© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Sanata Tam Destek: Sahne Maraş Göz Doldurdu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Sahne Maraş Tiyatro Okulu, “O Film Öyle Değil” adlı tiyatro gösterisiyle NFK Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıktı. 1980’li yılların İstanbul’unda, özellikle Üsküdar ilçesinde geçen ve mahalle yaşamını esprili bir dille ele alan tiyatro gösterisi, izleyicileri hem nostaljik bir yolculuğa çıkardı hem de kahkahaya boğdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerini toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında sanatseverleri yeni bir tiyatro gösterisiyle buluşturdu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenen “O Film Öyle Değil” adlı oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencileri tarafından sahnelenen oyun, salonu tamamen dolduran tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 1980’li yılların İstanbul’unda, özellikle Üsküdar ilçesinde geçen ve mahalle yaşamını esprili bir dille ele alan tiyatro gösterisi, izleyicileri hem nostaljik bir yolculuğa çıkardı hem de kahkahaya boğdu. Sinema ve televizyon ikilemini mizahi bir üslupla irdeleyen “O Film Öyle Değil”, sahne performansı ve güçlü oyunculuklarıyla seyircilerden tam not aldı. Gösteri sonunda salonu dolduran sanatseverler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

“Sahne Maraş Güçlenerek Devam Edecek”

Gösteriyi takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencilerini tek tek tebrik etti. Başkan Görgel, “Sahne Maraş ekibimizin bu güzel tiyatro gösterisini izledik. Hemşehrilerimiz tiyatro ekibimizin gösterilerini büyük bir ilgiyle takip ediyor. Sahne Maraş, Büyükşehir Belediyemizin gururu haline geldi. Bu oluşum daha da güçlenerek devam edecek inşallah. Sahne Maraş için turne de planlıyoruz” diye konuştu.

Sanatseverlerden Gösteriye Tam Not

Gösteriyi izleyen katılımcılar, oyun sonrası yaptıkları değerlendirmelerde Sahne Maraş Tiyatro Okulu’nun başarılı performansından övgüyle söz etti. Tiyatronun düşündüren ve güldüren yapısıyla dikkat çektiğini belirten sanatseverler, böyle etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve Sahne Maraş Tiyatro Okulu’na teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER