Kahramanmaraş Büyükşehir’in Asfalt Mesaisi Yeni Haftada 17 Noktada Sürecek
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, haftalık asfalt programı kapsamında 10 – 16 Ağustos tarihleri arasında 2 ilçede 4 mahalle ve 17 noktada sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını daha güvenli, konforlu ve dayanıklı hale getirmek amacıyla başlattığı asfalt seferberliğine aralıksız devam ediyor. Şehir tarihinin en kapsamlı ulaşım yatırımlarından biri olarak hayata geçirilen seferberlik kapsamında merkez ve ilçelerde yol yenileme çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarla, kullanım ömrünü tamamlayan ve ulaşım standardı düşük cadde ve sokaklar modern sıcak asfaltla buluşturuluyor. Böylece mevcut yolların ulaşım standardı yükseltilirken sürüş güvenliğinin artırılması ve vatandaşların günlük ulaşımının daha konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
3 Ayda 150 Kilometrelik Yol Ağı Yenilendi
Mayıs ayında başlatılan asfalt seferberliği kapsamında bugüne kadar şehir genelinde toplam 150 kilometrelik yol ağı sıcak asfaltla yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Merkez ilçelerin yanı sıra kırsal mahalle ve grup yollarında da sürdürülen çalışmalarla Kahramanmaraş’ın ulaşım ağı etap etap modernize ediliyor.
Planlı ve programlı şekilde sürdürülen asfalt uygulamalarıyla yalnızca mevcut yolların yenilenmesi değil, aynı zamanda şehrin ulaşım altyapısının daha modern, dayanıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.
10 – 16 Ağustos’ta 17 Farklı Noktada Çalışma
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan haftalık çalışma programı kapsamında 10 – 16 Ağustos tarihleri arasında şehir genelinde 17 farklı noktada sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Ekipler, belirlenen cadde ve sokaklarda yoğun mesai harcayarak ulaşım standardını yükseltecek. Çalışmalar kapsamında Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’ndeki 7 bin 87, 70 bin 14, 70 bin 104, 70 bin 108, 70 bin 112 ve 70 bin 114’üncü sokaklarda sıcak asfalt serimi yapılacak. Bahçelievler Mahallesi’nde 9 bin 38’inci Sokak ile Lütfi Köker Bulvarı asfaltla yenilenecek. Mehmet Akif Mahallesi’nde ise 45 bin 8, 45 bin 28, 45 bin 10, 45 bin 26, 45 bin 24, 45 bin 17, 45 bin 22 ve 45 bin 20’nci sokaklarda sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirilecek. İlçelerde yürütülen ulaşım yatırımları kapsamında Andırın’da Kesik Grup Yolu da sıcak asfaltla buluşturulacak.
Ulaşım Ağı Daha Güvenli ve Konforlu Hale Geliyor
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla şehir genelindeki yolların fiziki standartları yükseltilirken, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşması sağlanıyor. Asfalt seferberliğinin hazırlanan program doğrultusunda farklı mahalle ve ilçelerde devam edeceği belirtilirken, çalışmaların Kahramanmaraş’ın ulaşım altyapısının güçlendirilmesine ve şehir genelinde ulaşım konforunun artırılmasına önemli katkı sunması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kalesi’nde Milli Maç Heyecanında Tek Yürek Olalım!
Büyükşehir Belediyesi, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında saat 21.45’te Fransa ile karşılaşacağı müsabakayı Kahramanmaraş Kalesi’nde kuracağı dev ekrana taşıyacak. Milli maç öncesinde ise saat 20.30’da şehrin sevilen seslerinden Süleyman Güçlü ise katılımcılara müzik ziyafeti sunacak.
TÜBİTAK Bilimfest Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlar iş birliğiyle Piazza AVM’de düzenlenen TÜBİTAK Bilimfest kapılarını ziyaretçilerine açtı. 26 Eylül Cumartesi akşamına kadar devam edecek festivalde atölyelerden bilim söyleşilerine, sahne gösterilerinden bilimsel deneylere kadar 81 farklı program katılımcılarla buluşacak.
Başkan Görgel’den Gülecen, Kan ve Güler’e Ziyaret
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan ve İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güler’i makamında ziyaret etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Ferhuş Taziyeevi Hizmete Açılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde hayata geçirilen taziyeevi, 25 Eylül Cuma günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Saat 13.00’da başlayacak açılış programına tüm vatandaşlar davet edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin Millet Bahçesi’ndeki Dönüşümü Tamamlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin Millet Bahçesi’nde 70 Milyonluk yatırımla hayata geçirilen kapsamlı yenileme çalışmalarında sona gelindi. 6 Şubat depremlerinin ardından geçici barınma ve lojistik merkezi olarak kullanılan Afşin Millet Bahçesi; yeni spor sahaları, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları ile sosyal donatılarıyla ilçenin yeni yaşam merkezine dönüşüyor.
Büyükşehir, Kahramanmaraş Kalesi Çevresinin Çehresini Değiştiriyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Kalesi çevresinde cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştirecek. Tarihi alanda görsel devamlılığın sağlanması için Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’nde bulunan eski yapılar geleneksel mimariye uygun olarak düzenlenecek.