© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Gönül Sofrası 4 Mart’ta Andırın’da Kurulacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin “İlçemde İftar Var” programının yeni durağı Andırın olacak. 4 Mart Çarşamba günü İlçe Spor Salonu’nda kurulacak iftar sofrasında yüzlerce vatandaş hep birlikte oruçlarını açacak. İftar programına tüm Andırınlılar davet edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının huzur dolu atmosferini ve paylaşma geleneğini şehrin dört bir yanına taşımak amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez hayata geçirdiği “İlçemde İftar Var” programını bu yıl da aynı heyecan ve coşkuyla sürdürüyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören program, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ilçelerde kurulan gönül sofralarıyla pekiştiriyor.

Bu kapsamda “İlçemde İftar Var” programının yeni durağı Andırın olacak. 4 Mart Çarşamba günü İlçe Spor Salonu’nda kurulacak iftar sofrasında yüzlerce Andırınlı aynı masa etrafında buluşarak oruçlarını hep birlikte açacak. Özenle hazırlanan ve geniş katılıma uygun şekilde düzenlenecek iftar alanında her yaştan vatandaş Ramazan’ın bereketini paylaşma imkânı bulacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle planlanan organizasyonda, iftar öncesi ve sonrasında Ramazan’ın manevi iklimini yansıtan çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan programlarla Ramazan’ın kültürel mirası ve manevi değerleri yeni nesillere aktarılacak.

Geleneksel gösteriler, eğlenceli aktiviteler ve sürpriz etkinliklerle Andırın’da Ramazan akşamı adeta bir şenlik havasında yaşanacak. Toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve gönül bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan program, sadece bir iftar organizasyonu olmanın ötesinde; aynı sofrada buluşan yüzlerce vatandaş arasında kardeşlik köprüleri kurmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu ilçelere taşımaya devam edecekleri vurgulanırken, Andırın’daki programa tüm vatandaşların davetli olduğu ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER