© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir'in Kış Mesaisi: Kar Küreme ve Tuzlama Seferberliği!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini yoğun şekilde hissettirdiği Göksun, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Çağlayancerit ilçelerinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerleşim yerlerini ulaşıma açık tutmak ve vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için ekipler, gece gündüz demeden görev yapıyor.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde, iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, yolları ulaşıma açık tutarak günlük yaşamın olumsuz etkilenmesinin önüne geçiyor. Yol güvenliğinin sağlanması ve buzlanmanın önlenmesi için sahada aktif şekilde çalışan ekipler, zorlu kış şartlarına karşı büyük bir özveriyle mücadele ediyor.

“7/24 Teyakkuzdayız”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının 7/24 sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Kahramanmaraş genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerimizle sahada teyakkuz halindeyiz. Özellikle Göksun, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Çağlayancerit kırsalında kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın ulaşımlarının kesintisiz sağlanması ve hayatlarının olumsuz etkilenmemesi önceliğimizdir. Gelen ihbar ve talepler hızlıca değerlendiriliyor ve acil durumlara anında müdahale ediliyor."

Vatandaşlardan Teşekkür
Karla mücadele çalışmalarını yakından takip eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, yolların sürekli açık tutulmasının günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi, karla mücadelenin yanı sıra olası acil durumlar için de hazırlıklarını sürdürüyor ve vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına tüm imkanlarını seferber ediyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER