Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kütüphaneleri Gençlerin Hizmetinde
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, YKS ve LGS sınavlarına hazırlanan gençlere yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlik markası Pusula Maraş ve şehir genelindeki 21 farklı kütüphanede öğrencilere önemli eğitim destekleri sağlayan Büyükşehir Belediyesi, zorlu sınav maratonunda adayların yanında olmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yürüttüğü çalışmalarla gençlerin akademik başarılarına katkı sağlamaya devam ediyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin ihtiyaçlarını merkeze alan Büyükşehir Belediyesi, sınav sürecinde gençlere daha verimli çalışma imkânı sunmak için şehir genelindeki eğitim yatırımlarını etkin şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda, şehrin gençlik markası Pusula Maraş başta olmak üzere, merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Büyükşehir’e ait 21 kütüphane yılda ortalama 320 bin öğrenciye hizmet veriyor.
Sessiz Düzenli ve Konforlu Kütüphaneler
Deneme sınavları, eğitici seminerler ve rehberlik hizmetleriyle sınav sürecine destek olan Büyükşehir Belediyesi, sessiz düzenli ve konforlu kütüphaneleri ile öğrencilere ders çalışma imkânı sunuyor. 20 - 21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve 13 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kala öğrenciler, belediye tarafından sunulan bu olanaklardan memnuniyetle faydalanıyor.
Pusula Maraş Öğrencilerin Yanında
Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş da LGS ve YKS maratonunda öğrencilere önemli destekler sağladı. 11 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen 6 YKS denemesini öğrencilerle buluşturuldu. Aynı zamanda şehir genelinde 4 farklı merkezde YKS ve LGS kursları açılarak bin 500’e yakın öğrenci kurslardan faydalandı.
Gençlere Rehberlik ve Koçluk Desteği
Büyükşehir Belediyesi ve Pusula Maraş, 6 farklı gençlik merkezi ve kütüphanede, öğrenci koçluğu ve rehberliği sistemi ile yüzlerce öğrencinin yanında oldu. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir merkezlerinde sınava hazırlanan 27 öğrenci, ilk 100 bine girerek büyük bir başarı elde etti.
NFK’nın Dönüşümüyle Dünya Standardında Ortam Oluşacak
Kahramanmaraş’ta yıllarca kültür ve sanatın kalbi olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin yerinde dönüşümünün tamamlanması ile gençler modern kütüphane ortamına kavuşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda NFK Kültür Merkezi yerinde dönüşerek, ders çalışan öğrenciler için adeta sınav hazırlık üssü haline gelecek. Kütüphane ve çalışma salonlarının kapasitesi 3 kat artacak.
Öğrenciler Sunulan İmkânlardan Çok Memnun
Büyükşehir Belediyesinin sağladığı imkânlardan yararlanan Gizem Kellecioğlu, “7 aydan bu yana Büyükşehir Belediyesinin kütüphanelerine geliyorum ve büyük verim alıyorum. Büyükşehir Belediyemize bize sunduğu bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. Bir diğer öğrenci Melisa Sümbül, “Her yıl kütüphaneye geliyorum. Sessiz sakin bir ortam sağlıyor. Aynı zamanda her kaynağı da burada bulabiliyorum” diye konuştu. Mehmet Mert Gezinir ise, “YKS için Büyükşehir Belediyesinin kütüphanelerinde ders çalışıyorum. Daha önce Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ders çalışıyordum, orası yerinde dönüşürse tekrardan oraya geçeceğim. Şu an bulunduğum ortamdan oldukça memnunum” şeklinde konuştu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin yerinde dönüşümünü merakla bekleyen Nazlı Budak, “Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ders çalışıyorduk, şimdi başka yerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin yerinde dönüşümü tamamlandığı zaman orası çok çok güzel olacak. Büyükşehir Belediyesinin bizlere sunduğu imkânlardan çok memnunum” ifadelerini kullandı. Deniz Kızıltaş da, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde ders çalışıyoruz. Daha önce Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ders çalışıyorduk. Orası dönüştüğü zaman bizler için daha güzel olur. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.