Kahramanmaraş Büyükşehir’in Tiyatro Ekibi Sahne Maraş’a Bir Ödül Daha
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sahne Maraş Tiyatro Ekibi, sanat camiasının saygın etkinliklerinden biri olan “Uluslararası Akdeniz Tiyatro Ödülleri” kapsamında Başarı Emek Ödülünün sahibi oldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehrin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Sahne Maraş Tiyatro Ekibi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda 12. Uluslararası Yeni Tiyatro & Yeni Sinema Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında Jüri Özel Ödülüne layık görülen Sahne Maraş, şimdi de uluslararası alanda önemli bir ödül kazanarak şehrin gururu oldu.
Sanat dünyasının saygın etkinliklerinden biri olan Uluslararası Akdeniz Tiyatro Ödüllerinde Sahne Maraş Tiyatro Ekibi, Başarı Emek Ödülünün sahibi oldu. Ödül töreninde Sahne Maraş adına ödülü, oluşumun yönetmenlerinden Samet Demir teslim aldı.
Kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla kısa sürede adından söz ettiren Sahne Maraş, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda aldığı ödüllerle Kahramanmaraş’ın kültürel kimliğini güçlendirmeye devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehrin sanat hayatına değer katan bu başarının Kahramanmaraş için büyük bir gurur olduğu ifade edilirken, Sahne Maraş’ın bundan sonraki süreçte de önemli projelere imza atmaya devam edeceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.