Kahramanmaraş Dahil 6 İlde Büyük Sahte Altın Operasyonu!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta sahte altın üreten ve satan bir şebeke, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma ile çökertildi. İhbarlar üzerine başlatılan araştırmada, şüphelilerin Kahramanmaraş, Antalya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin illerinde sahte altın piyasaya sürdüğü iddia edildi.
Soruşturma kapsamında, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından yargılanacak 20 şüphelinin olayla bağlantısı olduğu belirlendi. Şu ana kadar yapılan 15 ara yakalamada, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla 1 Ekim 2024 tarihinde Kahramanmaraş ve Eskişehir illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.
Operasyon sırasında yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu uyarıcı madde ve sahte altın ele geçirildi. Toplamda 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yetkililer, soruşturmanın tüm boyutlarıyla titizlikle sürdüğünü vurguladı. Bu olay, bölgede artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı yürütülen mücadelenin önemini bir kez daha ortaya koydu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.