Kahramanmaraş Depremlerinde Enkazdan Çıkan Çelik Kasalar Sahiplerine Teslim Edildi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş depremlerinin ardından, il merkezinde yıkılan binaların enkazlarında bulunan çelik kasaların sahiplerine teslim edilmesi gündeme geldi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucu, il merkezinde yıkılan binaların enkazlarında çıkarılan çelik kasalar sahiplerine teslim edildi. İl merkezinde bulunan enkazlardan çıkarılan çelik kasalar, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği ve Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde muhafaza altına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda sahiplerine veya varislerine teslim edilen kasaların sayısı ise 200 olarak belirlendi.
Ancak sahiplerine ulaşılamayan ve teslim edilemeyen 200 buluntu çelik kasa, Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği'nde 120, Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde ise 80 olarak kaydedildi. Sahiplerine teslim edilemeyen buluntu kasalar ile ilgili olarak, Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddelerine göre bir komisyon tarafından işlem yapılacağı belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.