© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Eczacılar Odası’ndan Operasyon Haberlerine Açıklama: “İlimizde Gözaltı Yok”

Kahramanmaraş Eczacılar Odası, sahte reçete operasyonu haberleri sonrası açıklama yaptı. İlde gözaltına alınan eczacı bulunmadığını duyurdu.

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Ebru Kaya, sahte reçete soruşturmasına ilişkin bazı yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklamada bulundu. Kaya, haberlerde kullanılan ifadelerin Kahramanmaraş’taki eczacıları da operasyonun merkezindeymiş gibi gösterdiğini belirtti.

Yazılı açıklamasında kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine dikkat çeken Kaya, şehirde faaliyet gösteren eczacılar arasında operasyon kapsamında gözaltına alınan herhangi bir kişinin bulunmadığını açıkladı.

Yanlış veya eksik bilgiler nedeniyle meslek mensuplarının toplum nezdinde haksız ithamlarla karşı karşıya kalabileceğini belirten Kaya, eczacıların sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini ifade etti.

Toplum sağlığının korunmasında kritik rol üstlenen eczacılık mesleğinin güven ve etik ilkeler üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Kaya, kamuoyunun doğru bilgilerle aydınlatılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Ebru Kaya, açıklamasının sonunda kentteki eczacılar arasında operasyon kapsamında gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını tekrar vurgulayarak kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğuna dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜBİTAK Bilimfest Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlar iş birliğiyle Piazza AVM’de düzenlenen TÜBİTAK Bilimfest kapılarını ziyaretçilerine açtı. 26 Eylül Cumartesi akşamına kadar devam edecek festivalde atölyelerden bilim söyleşilerine, sahne gösterilerinden bilimsel deneylere kadar 81 farklı program katılımcılarla buluşacak.

Başkan Görgel’den Gülecen, Kan ve Güler’e Ziyaret

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan ve İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güler’i makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Ferhuş Taziyeevi Hizmete Açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde hayata geçirilen taziyeevi, 25 Eylül Cuma günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Saat 13.00’da başlayacak açılış programına tüm vatandaşlar davet edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin Millet Bahçesi’ndeki Dönüşümü Tamamlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin Millet Bahçesi’nde 70 Milyonluk yatırımla hayata geçirilen kapsamlı yenileme çalışmalarında sona gelindi. 6 Şubat depremlerinin ardından geçici barınma ve lojistik merkezi olarak kullanılan Afşin Millet Bahçesi; yeni spor sahaları, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları ile sosyal donatılarıyla ilçenin yeni yaşam merkezine dönüşüyor.

Büyükşehir, Kahramanmaraş Kalesi Çevresinin Çehresini Değiştiriyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Kalesi çevresinde cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştirecek. Tarihi alanda görsel devamlılığın sağlanması için Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’nde bulunan eski yapılar geleneksel mimariye uygun olarak düzenlenecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin’de 3 Mahallenin Ulaşımını İyileştiren Yol Yatırımını Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Alpaslan Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 2 kilometrelik Afetevler Sokak ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe Caddesi’ndeki genişletme, yürüyüş yolu imalatı ve çift kat sıcak asfalt serimini tamamladı. Toplam 15 Milyonluk yatırımla Alpaslan, Emirilyas ve Arıtaş mahallelerinin ulaşım konforu artırıldı.

TÜM HABERLER