Kahramanmaraş Göksun Belediyesin'den Aşure İkramı
GÜNDEMKahramanmaraş Göksun Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Cuma Namazından sonra Ulu Cami Parkı ile Millet Meydanında bereket, paylaşma ve beraberliğin simgesi olan Aşure dağıtı.
Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, aşure ikramının ardından yaptığı açıklamada, Muharrem ayının Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğu söyledi.
Vatandaşların birlik ve beraberliğine vesile olacağına inandıkları etkinlikleri geleneksel olarak düzenlediklerini ifade eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:
“Halkımıza hem Muharrem ayının önemini ve bu aydaki olan hadiselerle ilgili dikkatlerini çekme adına, hem de güzellik olsun, birlik olsun, beraberlik olsun, insanların bir araya gelmesine vesile olsun ve birliğimize katkı sağlasın diye bu programları geleneksel olarak yapıyoruz. Geleneksel programlarımız, hem inanışımızın gereği birbirimizle olan münasebetlerimizi düzenlemede, birbirimize yardımcı olmada ve hoşgörülü davranışlarda bulunma yönünde bize katkı sağlıyor. Rabbimden bizlere güzellikler ihsan etmesini temenni ediyorum.”
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure ikramı programına, Kamu Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.