© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Haritada Kırmızı Nokta İle İşaretlendi

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki Koronavirüs vakalarını gösterdiği harita’da Kahramanmaraş ‘Kırmızı Nokta’ ile işaretlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalar da bulundu. Türkiye geneli bir harita paylaşan Fahrettin Koca, riskli olan bazı şehirlerin de isimlerini paylaştı. Bakan Koca’nın belirttiği risk oranı fazla olan bölgelerin ‘Kırmızı nokta’ işareti olduğu açıklaması sonrasında harita da birçok şehrin olduğu gibi Kahramanmaraş’ın da kırmızı nokta ile işaretlendiği görüldü. Bakan Koca, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak şehirlerinin ismini zikretti. Ancak Bakan Koca’nın gösterdiği tablo da Kahramanmaraş’ın da kırmızı ile işaretlendiği görülürken kentin riskli iller gurubunda yer alması ve valiliğin kuralları sıkılaştırması tehlikenin arttığı yorumlara neden oldu. Dün açıklanan son rakamlara göre Kahramanmaraş'ta vaka sayısı 49'a yükseldi. Hemen hergün vaka sayıları artarken Kahramanmaraş Valiliği'de tedbirlere sürekli yenilerini ekleyerek şehri izole etmeye çalışıyor.

HARİTADAKİ RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?

Kırmızı: Vakanın durumu ciddi ve hastanede.

Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.

Mor: Vaka evde izleniyor.

Yeşil: Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka

Kaynak : Maraş Pusula
 

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER