© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş İş Dünyası İçin Müjdeli Haberler! Başkan Buluntu: "Yüklerini Hafifletiyoruz"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 17. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan çalışmaları ve projeleri aktaran KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, "İş dünyamızın talep ve sorunlarını sık sık gündeme getiriyoruz. Bu doğrultuda, onların sesi olmaya ve yüklerini hafifletmeye kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleşen KMTSO 17. Olağan Meclis Toplantısı’nda Eylül ayı faaliyetleri ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüşmeler yapıldı. Expo Arasta Çarşısı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen katıldı. 

Toplantıda KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, meclis gündemini okuyarak oylanması gereken hususları meclis üyelerinin onayına sundu. Daha sonra kürsüye gelen KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül ayında yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilgili üyeleri bilgilendirdi.

“HİZMET BİNAMIZ İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”
Başkan Buluntu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz, deprem sonrası odamız orta hasarlı durumdaydı ve gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte güçlendirme çalışmalarına başladık. Meclis salonumuzun bulunduğu kısımdan girişlere, kolonlardan diğer yapısal unsurlara kadar ciddi bir güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Hizmet binamız için çalışmalarımız hızla devam ediyor ve artık ihale aşamasına geçtik. İhale komitemiz bu konuda yoğun bir çalışma yürütmekte. Umuyoruz ki önümüzdeki hafta itibariyle ihaleyi sonuçlandırmış olacağız ve inşaat sürecine resmen başlamış olacağız. 

“SAVUNMA SANAYİİ PROJESİ ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Kahramanmaraş Havacılık Uzay Sanayii A.Ş.'nin kurulmasıyla birlikte, bölgemizin savunma sanayisindeki rolü güçlenmeye başladı. Deprem sonrası Türkoğlu’ndaki fabrikanın açılışı tamamlandı ve TUSAŞ ile olan ortaklık protokolünü imzaladık. Bu proje, şehrimizin ekonomik geleceği için son derece önemli. Önümüzdeki günlerde hissedarlara sözleşmelerin dağıtımı yapılacak ve ortaklık sürecine resmen başlanacak. 

KİGEM PROJESİNE İLGİ YOĞUN
Kadın girişimcilerimize yönelik KİGEM projemiz şu anda ciddi bir şekilde yürütülmekte. Odamızda mülakatlar devam ediyor ve çok güzel başvurular alıyoruz. Yaklaşık bir ay içinde bu projeyi tamamlayıp girişimcilerimize destek olmaya başlayacağız.

“İŞ DÜNYAMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Deprem bölgesindeki iş dünyasının taleplerini de sık sık gündeme getiriyoruz. Mücbir sebep statüsünün uzatılması için Hatay ve Adıyaman’da yaptığımız toplantılar sonucunda, mücbir sebep süresi 30 Kasım’a kadar uzatıldı. Ancak, bununla yetinmeyeceğiz; bölgedeki işletmelerin daha fazla desteğe ihtiyacı var. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımızın şehrimize yaptığı ziyarette bu taleplerimizi ilettik ve sahadaki durumu kendisine bizzat gösterme fırsatı bulduk. İnşallah, bu konunun takibini sürdürerek, bölgemiz iş dünyasının üzerindeki yükleri hafifletmeye devam edeceğiz.”
 

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER