© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nde İlk Oryantasyon Günleri Festivali

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Oryantasyon Günleri Karacasu Kampüsü’nde başladı.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Oryantasyon Günleri, belediyeler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve kamu yararına faaliyet gösteren derneklerin katılımıyla Karacasu Kampüsü Kır Bahçesinde başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyeleri, Emniyet ve Jandarma ekipleri, Müze Müdürlüğü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu, Olgunlaşma Enstitüsü, Kızılay ve Yeşilay, Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER), KADEM, Türkiye Teknoloji Takımı gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra üniversitenin akademik ve idari birimlerinin stant açtığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

2 gün sürecek etkinlikle, öğrencilerin üniversiteyle birlikte Kahramanmaraş’a ait tarihi ve kültürel değerler ile kentin el sanatlarını yakından tanımaları amaçlanıyor. Birbirinden farklı etkinliklere sahne olan programda, müzik dinletileri, halk oyunları gösterisi, koca ayak, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi oyunlarla birlikte festival havasında geçti.

KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, İstiklal Üniversitesi ailesine katılan öğrencilere üniversiteyi ve Kahramanmaraş’ı daha yakından tanıtmayı amaçlayan Oryantasyon Günleri’nin şenlik havasında geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş istiklal üniversitesi olarak bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yerel yönetimlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, güvenlik güçlerimizi bir araya getirdik. Güzel bir diyalog kanalı oluşturduk. Özellikle şehir dışından gelen öğrencilerimizin kentimizi tanıması, kamu yararına çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelmelerini istedik. Diğer taraftan da depremin olumsuz etkilerini öğrencilerimizin zihinlerinden silmeye çalıştık. Gerçekten fevkalade güzel bir organizasyon oldu. Öğrencilerimiz için böylesine keyif dolu bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan üniversitemiz adına çok mutluyuz. Bu imkanı bize sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan hocamıza, Büyükşehir, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyeleri başta olmak üzere, Emniyet Müdürlüğümüze, İl Jandarma Alay Komutanlığımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Kızılayımıza, Yeşilayımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

KİÜ Genel Sekreteri Ferat Karataşlı da organizasyonda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ederek, “Üniversitemiz adına güzel bir programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Bakan’ın talimatları doğrultusunda, paydaş kurumlarımız, akademik ve idari personelimiz ile birlikte böylesine geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’a değer katan yerel yönetimlerimizi, kamu kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi öğrencilerle buluşturduk, kaynaşmalarına vesile olduk. Emeği geçen tüm personelimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Etkinlik alanını dolaşan KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burcu Erşahan ve Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ile Genel Sekreter Karataşlı, stantları ziyaret ederek katılımcılara teşekkür etti. İkramlarla devam eden etkinliğe katılan öğrenciler, Müze Müdürlüğü Standında Germenicia Antik Kenti’nin tanıtımı için “Bir taş da sen koy” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğine katılıp, KAMEK ve Olgunlaşma Enstitüsü stantlarında ise takı tasarım ve el sanatlarındaki hünerlerini sergilediler.

 

İlginizi Çekebilir

Elbistan Pınarbaşı Caddesi Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Tertemiz

Elbistan Pınarbaşı Caddesi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmasıyla daha temiz ve estetik bir görünüme kavuştu. Asfalt ve yürüyüş yollarının yanı sıra cadde üzerindeki trafik levhaları, aydınlatma sistemleri ve çevreye bırakılan atıklar da temizlendi.

Uluslararası Arkeologlar Tarih Öncesi Çömlekçilik Mirasını Kahramanmaraş’ta Konuştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının üçüncü ve son gününde tarih öncesi bulgular ele alındı. Alanında uzman arkeologlar, tarih öncesi toplulukların üretim kültürünü ve seramik geleneklerini tartıştı.

Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali Başlıyor! 9 Gün Boyunca Kültür, Sanat ve Müzik Şehri Saracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenecek Kültür Yolu Festivali başlıyor. 12 – 20 Eylül tarihleri arasında 9 gün boyunca gerçekleştirilecek festival; şehrin zengin tarihi ve kültürel mirasına, binlerce yıllık turizm değerlerine ve gastronomisine büyük katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Şehrin Yeni Doğu – Batı Ulaşım Aksında Asfalt Mesaisini Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dr. Sait Bulvarı’ndan Kayseri Yolu’na uzanan ve doğu – batı yönünde kesintisiz ulaşım sağlayacak yeni güzergahta çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni açılan yaklaşık 1 kilometrelik yol ağında sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in GES’i Her Ay 5 Bin Hanenin Elektriğine Eşdeğer Enerji Üretiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerji Santrali tam kapasite üretime devam ediyor. Aylık ortalama 1 milyon kilovat saat temiz enerji üreten tesis, Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılıyor.

Kahramanmaraş-Narlı Yolunda Can Pazarı! Otomobil Kamyona Çarptı

Kahramanmaraş-Narlı yolunda kamyon ve otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi, araçtaki 2 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER