Kahramanmaraş Otogarı Meclis Gündeminde
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, memleketine gelen vatandaşların kente dair ilk fikrini edineceği Kahramanmaraş Otogarı’nda yaşanan bakım ve yenileme adı altındaki rezaleti Meclis gündemine taşıdı. Kahramanmaraşlılar ve esnaf durumdan oldukça rahatsızlık duyarken, öyle ki 2 haftada bitirilecek işler 7 ayda bitirilememiş durumda.
2020 Eylül ayında Kahramanmaraş Otogarı’nda düzenleme ve bakım adı altında bir dizi yenileme çalışması başlatan Hayrettin Güngör yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen 7 aya rağmen çalışmaları bitiremedi.
Çalışmaların neden öylece ortada bırakıldığına dair vatandaşlara herhangi bir açıklama dahi yapılma gereği duyulmazken, Atom Karınca Ali Öztunç konuyu Ankara’da TBMM gündemine taşıdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na önerge sunan Ali Öztunç’un kamuoyu adına yanıt beklediği sorular şu şekilde;
- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehirler arası otobüs terminalini yenileme çalışmasında son durumu nedir? Yapımı ne zaman tamamlanacaktır?
- Terminal esnafının yaşadığı sıkıntıların giderilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Mağdur durumdaki terminal esnafına herhangi bir destekte bulunacak mısınız?
- Terminalin tadilat maliyeti ne kadardır? Bu tadilatı yapan yüklenici firma kimdir?
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.