Kahramanmaraş Sahneleri Yeni Oyuncularını Arıyor!
GÜNDEMBüyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Sahne Maraş Tiyatro Okulu” ve “Müşterek Tiyatro Topluluğu” yeni eğitim dönemine başlıyor. 29 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında NFK Kültür Merkezi’nde alınacak ön başvuruların ardından oyuncu adaylarıyla seçmeler düzenlenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sahne Maraş Tiyatro Okulu” ve “Müşterek Tiyatro Topluluğu” yeni eğitim dönemine başlıyor. Ön başvuruları başlayan eğitimlere katılmak isteyen oyuncu adaylarının, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yer alan başvuru noktasından form doldurmaları gerekiyor. Başvurular, 8 Ekim Cuma gününe kadar 08.00 ila 17.00 saatleri arasında yapılabilecek. Toplamda 8 hafta boyunca sürecek eğitimler ise 7-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek seçmelerin ardından başlayacak. Uzman eğitmenler tarafından yaratıcı drama, duruş, diyafram - nefes gibi tiyatral eğitimlerin verileceği dersler ise yine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde verilecek.
Tiyatro’nun Kardeşçesi: Müşterek
Geçtiğimiz yıl startı verilen “Sahne Maraş Tiyatro Okulu” eğitimlerine, bu sene yeni bir “kardeş” geliyor. “Müşterek Tiyatro Topluluğu” adıyla başlayacak yeni eğitim projesi ile mülteciler başta olmak üzere yabancı uyruklulara tiyatro eğitimi verilecek. Kültürel adaptasyonun sağlanması amacıyla başlatılan eğitimlere, 29 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nden başvurulabilecek.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.