© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Tomsuklu OSB: Yeni Adıyla, Yeni Sektörlerle Yatırımcıları Bekliyor

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, (OSB) önemli bir değişiklikle adını ve sektör grubunu yeniledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bölgenin sektörel çeşitliliğini artırma ve daha geniş bir sanayi yelpazesine hitap etme amacıyla alınan karar sonucunda, Tekstil İhtisas OSB’nin sektör grubu 'Karma' olarak güncellendi.

Bu değişiklikle birlikte, bölgenin unvanı da “Kahramanmaraş Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi” olarak değiştirildi. Yeni adıyla Tomsuklu OSB, sadece tekstil sektörüne değil, farklı sanayi kollarına da ev sahipliği yaparak Kahramanmaraş’ın sanayi altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Tomsuklu OSB Başkanı Mustafa Narlı, bu değişimin bölgenin yatırımcılar açısından daha cazip hale gelmesini sağlayacağını belirtti.

Narlı, “Kahramanmaraş, sanayi ve ticaret açısından büyük bir potansiyele sahip. Tomsuklu OSB’nin karma sektör grubuna geçmesiyle, farklı alanlarda faaliyet gösteren firmaları da bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Sürecin başından bu yana emek ve desteklerinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. Mustafa Buluntu’ya, Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Valimize ve ilgili paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Tomsuklu OSB, genişleyen sektör yelpazesi ile hem yerel hem de ulusal ölçekte ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER