Kahramanmaraş Türkoğlu’nda Yıldırım Faciası! Buğday Tarlası Alev Alev Yandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Türkoğlu’nda yıldırım nedeniyle buğday tarlası alev aldı. Hasat öncesi meydana gelen olayda ciddi ürün kaybı yaşandı.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde meydana gelen olayda, yıldırım düşmesi sonucu ekili buğday tarlasında yangın çıktı. Pınarhöyük Mahallesi’nde yaşanan olayda, hasada günler kala büyük maddi zarar oluştu.
Yağışlı havanın etkili olduğu bölgede oluşan yıldırım, ekili buğdayların bulunduğu alana isabet etti. Şiddetli çarpmanın ardından kuru bitkiler alev alırken, yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Ancak tarlanın önemli bir bölümünün tamamen yandığı ve büyük oranda ürün kaybı yaşandığı öğrenildi.
Çiftçiler, hasada çok az kala yaşanan bu olay nedeniyle büyük mağduriyet yaşarken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Elbistan’da kendini ateşe veren 27 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde üzerine benzin dökerek kendini ateşe veren 27 yaşındaki Ömer Er, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ağır yanıkları bulunan Er’in cenazesi, otopsinin ardından defnedilmek üzere Elbistan’a gönderildi.
Kipaş Holding’den Capital 500’de Büyük Başarı: 5 Şirket Listede
Kipaş Holding, 5 şirketiyle Capital 500’de yer alarak güçlü üretim yapısını bir kez daha ortaya koydu.
Aile Boyu Eğlencenin Adresi KAFUM Fuar Alanı Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ailecek Fuardayız” teması ile düzenlenen Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, özellikle hafta sonu ailelerin keyifli şekilde vakit geçirdiği alanların başında geliyor. Kültür, sanat ve eğlenceyi bir arada barındıran fuar alanına gelen aileler hem şehrin geleneksel fuar atmosferini yeniden yaşamanın hem de aileleriyle birlikte sosyal etkinliklere katılmanın mutluluğunu yaşıyor.
Ekin Uzunlar, KAFUM’u Karadeniz Ezgileriyle Coşturacak
Kahramanmaraş Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’nda 11 Ağustos Salı günü saat 21.30’da Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar sahne alacak. Enerjinin bir an olsun düşmemesi beklenen konserde Kahramanmaraşlı vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşayacak.
Başkan Görgel, Ağustos Fuarı’nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’nı ziyaret ederek fuar esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Görgel, “Ağustos Fuarı’nı çok önemsiyoruz, geçmişten kalan önemli bir miras bizim için. Ayrıca fuarımız farklı şehirlere de örnek oluyor. Bu açıdan da önemli bir iş” dedi.
Ağustos Fuarı’nda Pazartesi günü Kahkaha ve Rekabet Bir Arada
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı'nda 10 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00’da tiyatro ve sinema oyuncusu Osman Doğan’ın sunumu ile “Aileler Yarışıyor” adlı etkinliği vatandaşlarla buluşturacak.