Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Yeniden İmar Raporu Açıklandı!
GÜNDEMBütün kamu kurumlarının geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş depremi harcamaları için tahsis ettiği kaynak, bağışlarla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştı.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın yayımladığı "Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Yeniden İmar ve Gelişme Raporu"na göre, depremzedelere yönelik devlet destekleri ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Rapora göre, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 11 ilde yapılan hasar tespit çalışmalarında, 2 milyon 258 bin 622 binadan 39 bin 361'inin yıkıldığı, 21 bin 191'inin acil yıkılacak, 202 bin 571'inin ağır hasarlı, 43 bin 344'ünün orta hasarlı ve 1 milyon 952 bin 155'inin az hasarlı veya hasarsız olduğu belirlendi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından sağlanan destekler kapsamında, deprem bölgesindeki acil ihtiyaçların karşılanması için 2023 mali yılında 761,7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Bu kaynağın yanı sıra ek bütçe ile de 540 milyar lira daha ayrıldı. Toplamda 959,7 milyar lira deprem bölgesindeki çalışmalar için kullanıldı. Ayrıca, 2024 yılı bütçesinden de 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayrıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.