Kahramanmaraş’ın Atıksuları Arıtılıyor: Eylül Ayında 4,95 Milyon Metreküp
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş KASKİ, Eylül ayında yaklaşık 5 milyon metreküp atıksuyu arıttı. Merkez tesiste güneş enerjisinden 147.489,11 kWh elektrik üretildi.
Kahramanmaraş’ta KASKİ’ye bağlı atıksu arıtma tesislerinde Eylül ayı boyunca yaklaşık 5 milyon metreküp atıksu işlemden geçirildi. Aynı dönemde Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nin güneş enerji santralinde 147 bin 489,11 kWh enerji üretimi gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), kentin altyapı hizmetlerinin önemli başlıklarından biri olan atıksu arıtma çalışmalarına ilişkin Eylül ayı verilerini paylaştı.
1-30 Eylül 2026 tarihleri arasında KASKİ’nin atıksu arıtma tesislerinde toplam 4 milyon 954 bin 401 metreküp atıksu arıtıldı.
Gerçekleştirilen arıtma faaliyetleriyle atıksuların ilgili standartlara uygun biçimde işlemden geçirilmesi sağlandı. Böylece çevrenin korunması ve su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürüldü.
Atıksu tesisinde güneşten enerji üretimi
KASKİ’nin Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan Güneş Enerjisi Santrali de Eylül ayında elektrik üretmeye devam etti.
Santralde ay boyunca 147.489,11 kWh yenilenebilir enerji üretildi. Güneş enerjisinden sağlanan elektrik, arıtma tesisinin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sundu.
KASKİ, atıksu arıtma faaliyetlerinde çevre koruma çalışmalarını kaynakların etkin kullanımı ve enerji verimliliğiyle birlikte yürütüyor.
Kurum, Kahramanmaraş’ın sürdürülebilir altyapı yapısının güçlendirilmesi amacıyla atıksu yönetimi, arıtma ve yenilenebilir enerji alanlarındaki çalışmalarını sürdürüyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş'ta Canlı Hayvan Borsası Geçici Olarak Hizmete Kapatıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yakın çevrelerde görünen şap hastalığından dolayı Canlı Hayvan Borsası’nın 1 Ekim Perşembe gününden itibaren geçici olarak hizmete kapatıldığını duyurdu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekinözü’nde Altyapının Ardından Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’nde altyapısı tamamlanan yolları sıcak asfaltla buluşturuyor. Öztürk ve Maarif mahallelerinde toplam 2 kilometrelik ana ve ara yol yenilenerek, bölgenin ulaşım standardı yükseltilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Türkoğlu Uzunsöğüt Grup Yolu’nu Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu’nun kırsal Uzunsöğüt Mahallesi’ndeki grup yolunda kapsamlı dönüşümünü sürdürüyor. Daha önce yol genişliği 6 metreden 15 metreye çıkartılan güzergâhta sıcak asfalt serimine geçildi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü yol, tamamlandığında birçok mahalleye konforlu ve modern bir ulaşım imkânı sunacak.
Başkan Görgel; “Yaşlılarımıza Yönelik Çalışmalarımızı Artırarak Sürdürüyoruz”
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Çamlıca Restoran ve Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen programda yaşlı vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, “Bizim inancımızda da büyüğümüze hürmet ve saygı kadim bir yere sahiptir. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz” dedi.
KAMEK ile Her İlçede Eğitim; Türkoğlu ve Göksun’da Kurs Kayıtları Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kursları (KAMEK), Göksun ve Türkoğlu’nda yeni kurslarına başlıyor. Atölyelere katılmak isteyenler, 5 Ekim tarihine kadar çevrimiçi başvuru yapabilecek.
Şevket Bulut’un Edebî Mirası Kahramanmaraş Kalesi’nde Ele Alındı
Türk edebiyatının önemli ismi Şevket Bulut, vefat yıldönümlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Bulut’un eserleri ve Anadolu’ya tuttuğu edebiyat aynası konuşuldu.