© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta 395 Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)" çerçevesinde Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kahramanmaraş İlinde Ayçiçeği Üretiminin Arttırılması Projesi" kapsamında Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuran 395 üreticiye %50 hibe ile 14 ton Yağlık Ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Geben Mahallesinde gerçekleştirilen dağıtım programına Andırın Kaymakamı Orhan Ayaz, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Gökşen, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, İl Müdür Yardımcıları Salih İnan ve Doğan Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Karakoç, Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Adsay, kurum amirleri, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, mahalle muhtarları, teknik personel ve üreticiler katıldı.

İklimsel koşullar göz önünde bulundurularak hazırlanan projenin uygulama alanlarında özellikle kuraklığa dayanıklı Ayçiçeği çeşitleri dağıtıldı. Böylelikle bölgede yaklaşık 8 bin 400 ton Yağlık Ayçiçeği hasadı beklenmektedir.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER