Kahramanmaraş’ta 485 Pehlivan Er Meydanına Çıktı: Başpehlivan Belli Oldu
Kahramanmaraş Haberleri15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katılan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Gençlerimizin ve hemşehrilerimizin güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin geleneksel spor kültürünün en önemli organizasyonlarından biri olan 15. Geleneksel Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katıldı.
Baydemirli Mahallesi’nde düzenlenen güreş festivaline; 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Debgici, İrfan Karatutlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akıpınar, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, KASKİ Genel Müdürü Necati Çalık, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, oda başkanları, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk kültürünün köklü ata sporu olan güreş müsabakalarında 485 pehlivan kıyasıya mücadele etti. Bölge halkının büyük bir heyecanla takip ettiği festivalde Başpehlivan Emre Batuhan Karslı oldu.
Güreşe Yoğun İlgi
Festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Baydemirli Mahallemizde çok güzel bir organizasyon yapılmış, büyük bir emek sarf edilmiş. Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Bu sene önce fuar güreş organizasyonu ile başlayan süreç, Boyalı’da, Kertmen’de ve şimdi de Baydemirli’de devam ediyor. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bu organizasyonları hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyelerimiz artırarak devam ettirecek. Bir taraftan bizler yerel yönetimler olarak şehrin altyapı, üstyapısını yenilerken hükümetimizin yatırımları devam ederken; aynı zamanda şehrimizin normalleşmesi için spor, kültür ve sanat faaliyetlerine de önem gösteriyoruz. Hem altyapıda hem de üstyapıda belli bir noktaya geldik. Bertiz’de de Baydemirli Mahallemiz başta olmak üzere her mahallemizde önemli işler yapıyoruz. Bir taraftan yollarımızı genişletiyoruz bir taraftan köprülerimizi yeniliyoruz, sathi kaplama, sıcak asfalt serimi yapıyoruz. Buradaki konforu her geçen gün ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki sene il merkezi ve ilçe merkezi belli bir noktada bitmiş olacak. Kırsal bölgelerimizde eksik bıraktığımız işler varsa onları da tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ali Kayası Cam Teras’ta Bakım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Menzelet Barajı’nın eşsiz manzarasını ziyaretçilere sunan Ali Kayası Cam Teras’ta kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Terasın cam yüzeyi ve korkulukları yenileriyle değiştirilerek tesisin daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş İBTÜ’nün 16 Projesi COP31’de Sergilenecek
İBTÜ’nün ileri malzemeler, temiz enerji ve iklim dirençli şehirler alanındaki 16 projesi COP31 YÖK Pavilyonu’nda sergilenecek ve bilimsel üretimi tanıtacak.
Kahramanmaraş’ta Tömek Kavşağı İçin Yeni Trafik Düzenlemesi Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Çevre Yolu üzerinde yer alan Tömek Kavşağı için harekete geçti. Yeni yol bağlantıları, genişletme çalışmaları ve sinyalizasyon sistemiyle kavşakta daha akıcı bir trafik düzeni oluşturulacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Çocuklara Özel Yağlı Boya Kursu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 9 – 14 yaş aralığındaki çocuklara özel “Yağlı Boya Kursu” düzenliyor. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisleri’nde tamamen ücretsiz şekilde düzenlenecek olan kurslara başvurular başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Edebiyat Şehri’nde Çocukların Dünyasını Kitaplarla Renklendiriyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların kitaplarla bağını güçlendirmek ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği etkinlikte miniklere hem eğlenceli hem de öğretici bir gün yaşattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Tiyatroseverlere Kahkaha Dolu Akşam
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında “Bir Tabak Daha” adlı komedi gösterisini tiyatroseverlerle buluşturdu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, izleyicilere kahkaha dolu bir akşam yaşattı.