© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde toplumun tüm kesimlerine yönelik yatırımlarını ve sosyal belediyecilik faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Çocukların ve ailelerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Piri Reis Mahallesi’nde yapımı devam eden Çocuk Gündüz Bakım Evi Projesi’nde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 60 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin temel inşasının tamamlanmasının ardından yapının ilk katındaki kolon imalatları da tamamlandı. Çalışmalar kapsamında şimdi ise tavan bölümünde betonarme ve demir donatı imalatlarına geçildi. Kaba inşaatın hızla yükseldiği projede çalışmalar planlanan takvim doğrultusunda ilerliyor.

Çocukların Gelişimine Katkı Sunacak

Toplam bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak Çocuk Gündüz Bakım Evi, 3 katlı olarak inşa ediliyor. Modern mimari anlayışla tasarlanan proje, çocukların yaş gruplarına ve gelişim süreçlerine uygun şekilde kullanılabilecek farklı alanları bünyesinde barındıracak.

Proje kapsamında tesiste; 4 faaliyet ve oyun odası, 1 uyku odası, idari odalar, rehberlik ve destek eğitim odası, yemekhane ve mutfak, çok amaçlı salon, mescit, ıslak hacimler, teknik hacimler ve servis alanları yer alacak. Çocukların gün içerisinde hem eğitim faaliyetlerine katılabileceği hem de oyun, dinlenme ve sosyal etkinlikler gerçekleştirebileceği şekilde planlanan tesisin, çocukların sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunması amaçlanıyor.

Ailelerin Günlük Yaşamını Kolaylaştıracak

Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışının önemli başlıklarından biri olan çocuk ve aile hizmetleri kapsamında hayata geçirilen proje, özellikle çalışan anne ve babalara da önemli bir kolaylık sağlamayı hedefliyor. Çocukların güvenli, modern ve nitelikli bir ortamda günlerini geçirmelerine imkân sunması planlanan Gündüz Bakım Evi’nin, ailelerin çalışma hayatı ve günlük yaşamlarını daha rahat şekilde sürdürmelerine katkı sağlaması hedefleniyor. Çocuk odaklı tasarımı, modern fiziki imkânları ve çok yönlü kullanım alanlarıyla hizmet verecek tesisin; bir yandan çocukların eğitim ve gelişim süreçlerini desteklerken diğer yandan ailelerin ihtiyaçlarına da cevap veren önemli bir sosyal hizmet merkezi olması amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta Trafik Denetimlerinde Binlerce Sürücüye Ceza

Kahramanmaraş’ta 31 Ağustos-6 Eylül trafik denetimlerinde 3 bin 335 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 150 araç trafikten men edilirken binlerce araç kontrol edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den DMD Farkındalık Günü’nde Anlamlı Buluşma

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Eylül Dünya Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Farkındalık Günü’nde DMD hastası çocuklar ve aileleri için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çamlıca Restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, DMD hastası çocuklar ve aileleri canlı müzik eşliğinde akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Yenişehir’deki Kapsamlı Dönüşümünü Gece Gündüz Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde başlattığı kapsamlı dönüşüm projesini gece gündüz, yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mahallenin 22 cadde ve sokağı; yürüyüş yolları, asfaltı, parklanma alanları, aydınlat elemanları ve peyzajıyla baştan sona yenileniyor.

TÜM HABERLER