Kahramanmaraş'ta Asfalt Öncesi Yol Tamiratları Hızlandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yağışlar nedeniyle arterlerde oluşan bozulmaları hızlıca onarmak için kapsamlı çalışma yürütüyor. Yapılan müdahalelerle sürücü ve yayalar için risk oluşturan noktalar güvenli hale getirilirken, şehir içi ulaşımda aksaklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, etkili olan yağışların ardından yol güvenliği ve ulaşım konforunu yeniden tesis etmek amacıyla arterlerde kapsamlı bir onarım çalışması gerçekleştiriyor. Yağışlar sebebiyle bozulan ve deformasyona uğrayan yol yüzeyleri, ekiplerin sahadaki aralıksız mesaisiyle kısa sürede güvenli hale getiriliyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle trafik yoğunluğunun yüksek olduğu ana arterlerde meydana gelen bozulmalara hızlı müdahale ediliyor.
Ekipler, yağışlar neticesinde oluşan çökme, çatlama ve yüzey deformasyonlarını tespit ederek onarım çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor. Gerçekleştirilen müdahalelerle sürücü ve yayalar için risk teşkil eden noktalar güvenli hale getirilirken, şehir içi ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıkların da önüne geçiliyor. Onarım çalışmalarının yürütüldüğü lokasyonlar arasında; Vezir Hoca Bulvarı, Azerbaycan Bulvarı, Hükümet Bulvarı, Pınarbaşı, Hacı Murat Caddesi ve Batıpark gibi şehrin yoğun kullanılan bölgeleri yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu alanlarda yol yüzeylerini yenileyerek ulaşım güvenliğini artırmayı hedefliyor.
Şehir Tarihinin En Büyük Asfalt Yatırımı Yapılacak
Öte yandan, geçici onarım çalışmalarının ardından altyapısı tamamlanan arterlerde bu yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliğinin hayata geçirileceği bildirildi. Büyük ölçekli asfalt çalışmalarıyla birlikte şehir genelindeki yol standartlarının önemli ölçüde yükseltilmesi, sürüş konforunun artırılması ve uzun vadeli ulaşım çözümlerinin sağlanması amaçlanıyor.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.