© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta 'Bir Başka Orkestra' Gönülleri Fethetti, Alkışları Topladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Bir Başka Orkestra’sı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahne alarak seslendirdiği eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Engelli ve Aile” temalı kısa film yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun her kesimine dokunan projelere imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sanat ve farkındalık dolu anlamlı bir etkinlikle bir kez daha gönüllere dokundu. Büyükşehir Belediyesi ile Açık Sahne Sanat Akademisi iş birliğiyle hayata geçirilen ve tamamı özel gereksinimli bireylerden oluşan “Bir Başka Orkestra”, müzikseverlerle buluştu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin şefliğini, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Tekgül üstlendi. Tekgül’ün yönetimindeki orkestra, gecede izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı. Repertuarında “Kanadı Değdi Sevdaya”, “İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım”, “Yiğit Muhtaç Olmuş”, “Maraş’tan Bir Haber Geldi” ve “Han Sarhoş Hancı Sarhoş” gibi Türk müziğinin hafızalara kazınmış eserlerine yer veren orkestra, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sahne Onlarındı, Alkışlar da

Performanslarıyla profesyonel müzisyenleri aratmayan “Bir Başka Orkestra” üyeleri, yetenekleriyle sanatın engel tanımadığını bir kez daha gösterdi. Salonu dolduran sanatseverler, her eserin sonunda orkestrayı ayakta alkışladı.

Kısa Film Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Konserin ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Engelli ve Aile” temalı kısa film yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün hissedildiği bu özel gecede, hem müzik hem de toplumsal farkındalık aynı sahnede buluştu.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER