Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası Yatırımlar Anlatıldı
Kahramanmaraş HaberleriAK Parti İl Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 6 Şubat 2023'teki depremler sonrası kentte yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında detaylı bilgi verildi.
Şairler Tepesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın depremlerden etkilenen iller arasında hızlı bir yeniden inşa sürecine girdiğini belirtti.
Kirişci, depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlardan 17 bin 592'sinin hak sahiplerine teslim edildiğini ve çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, devam eden sağlık yatırımlarının da kentin uzun vadeli sağlık ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı. Kirişci, 2023 yılında 58 bin olan çiftçi sayısının 2024 yılında 59 bine ulaştığını ve depremin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım alanında 2,4 milyar lira destek sağlandığını belirtti.
Toplantıda, uygun olmayan alanlar ve orta hasarlı yapılar konusunun takibinin yapıldığı ve bu konularda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yakın temas halinde oldukları belirtildi. Kurban Bayramı'nın ardından bakanlık yetkililerinin detaylı bir rapor ve bilgilendirme için Kahramanmaraş'ı ziyaret edecekleri duyuruldu.
Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan da katıldı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.