© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Depremin Ardından Camilerde Toplu Teravih Coşkusu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te vatandaşlar, ramazanın ilk teravih namazını coşkuyla kıldı. Depremin etkisi altında kalan bölgelerdeki camiler, teravih namazı için halkı ağırladı.

Gaziantep'te, Ulu Camii'nde verilen vaazın ardından cemaat, ramazanın ilk teravih namazını birlikte kıldı. Şanlıurfa'da ise Balıklıgöl ve diğer camilerde gerçekleştirilen etkinliklerle vatandaşlar, bu mübarek ayın ilk gününü dua ve ibadetle karşıladılar.

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen vatandaşlar, konteyner kentlerde bulunan camilerde bir araya gelerek teravih namazını kıldılar. Malatya, Kilis ve Adıyaman'da da camilere akın eden vatandaşlar, birlik ve beraberlik içinde ramazanın ilk teravih namazını coşkuyla yaşadılar.

İl müftülükleri tarafından düzenlenen etkinliklerde, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi ve bir araya gelinen iftar sofralarında dayanışma ve yardımlaşma ruhu daha da pekiştirildi. Bu zorlu dönemde birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği bu özel günlerde, camiler vatandaşlara huzur ve umut kaynağı oldu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER