© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Drone Destekli Trafik Denetimleri Başlıyor

Ramazan Bayramı ve ara tatil süresince Kahramanmaraş’ta trafik güvenliği üst seviyeye çıkarılıyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, 28-29 Mart, 1-2 Nisan ve 4-5-6 Nisan 2025 tarihlerinde drone destekli trafik denetimleri gerçekleştirecek.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından yürütülecek kontrollerde, şehirlerarası yollardaki kritik ihlaller tespit edilecek. Hatalı sollama, şerit ihlali, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanmama, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşma ve uygunsuz park etme gibi kurallara uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulanacak.

Yetkililer, trafik kazalarını önlemek ve güvenliği artırmak için vatandaşların kurallara uymasının büyük önem taşıdığını belirterek, toplumsal farkındalık çağrısı yaptı.

İlginizi Çekebilir

Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor

Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.

KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor

Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.

KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek

KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.

Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi

Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

TÜM HABERLER