© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Gençlere Mikrofon Açıldı: “Gençler Kürsüde” Programı Protokolle Başladı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Fikir Atölyesi Düşünce Derneği iş birliğiyle yürütülen “Gençler Kürsüde” Projesi, 2025–2026 eğitim öğretim yılı için düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna duyuruldu.

Dulkadiroğlu Belediyesi Heyecan Bahçesi’nde gerçekleştirilen programa; Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı Muharrem Dilipak, Fikir Atölyesi Düşünce Derneği Başkanı ve Dulkadiroğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adem Aydoğan, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hüseyin Mart, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Harun Kurt, Akkent Genel Müdürü Ali Aydın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Eryılmaz, proje sorumlusu şube müdürleri, proje koordinatörleri ve basın mensupları katıldı. Programda ayrıca projenin yeni dönemini başlatan iş birliği protokolü de imzalandı.

GENÇLERE SAHNEDE KENDİNİ İFADE ETME FIRSATI

Kahramanmaraş genelindeki resmî liselerde uygulanacak proje kapsamında öğrenciler, yıl boyunca ilgi duydukları konularda hazırladıkları sunumları jüri karşısında paylaşacak. Projenin amacı, gençlerin topluluk önünde konuşma, özgüven geliştirme, analitik düşünme ve fikirlerini düzenli biçimde ifade etme becerilerini güçlendirmek.
Bu yıl da dereceye giren öğrencilere önemli ödüller verilecek:
İl birincisi: 50 bin TL
İl ikincisi: 30 bin TL
İl üçüncüsü: 20 bin TL
İlçe birincileri: 5 bin TL

Ayrıca öğrencilerin hazırladığı sunum metinlerinin Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak kalıcı bir kültürel esere dönüştürüleceği duyuruldu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, gençlik çalışmalarına verilen desteğin önemini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Gençlerimiz bizim en büyük gücümüz. ‘Gençler Kürsüde’yi sadece bir yarışma olarak değil, gençlerimizin özgüven kazandığı, kendilerini güçlü bir şekilde ifade ettiği çok yönlü bir gelişim süreci olarak görüyoruz. Gençlerimizin yanında olmaya ve onları geleceğe hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı Muharrem Dilipak, öğrencilerin projeye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Gençler Kürsüde, öğrencilerimizin kendilerini ifade etmeleri için güvenli, yenilikçi ve teşvik edici bir alan oluşturuyor. Tüm gençlerimizi düşüncelerini özgürce paylaşmaya ve bu değerli sürece katılmaya davet ediyoruz.”

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği Başkanı ve Dulkadiroğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adem Aydoğan ise projenin her yıl daha da güçlenen bir yapıya kavuştuğunu belirterek şunları söyledi:
“Uzun süredir uyguladığımız ve sizlerin kıymetli destekleriyle her yıl daha da güçlenen Gençler Kürsüde projemizin yeni dönemine başlamak bizleri mutlu ediyor. Biz bu projeyi bir yarışma olarak görmüyoruz; gençlerimizin üreten, sorgulayan, analiz eden bireyler olarak yetişmesine katkı sunan bir gelişim modeli olarak değerlendiriyoruz. Bu iş birliğinin projeyi kalıcı bir gelenek hâline getireceğine inanıyorum. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”

Program, iş birliği protokolünün imzalanması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER