© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta gökyüzü şenlenecek: Yalnız Ardıç’ta 100’ün üzerinde sporcu uçacak

Kahramanmaraş’ta Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali 12-13 Eylül’de düzenlenecek. 100’ün üzerinde sporcu uçuş yapacak, Michael Moran gösteri yapacak.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenecek Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali, 12-13 Eylül tarihlerinde gökyüzünü yeniden rengârenk görüntülerle buluşturacak. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören festivalde bu yıl 100’ün üzerinde profesyonel sporcunun uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.


Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerini ve yamaç paraşütü potansiyelini tanıtmak amacıyla önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz yıl farklı şehirlerden gelen sporcuların katılımıyla renkli ve heyecan dolu görüntülere sahne olan Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali, bu yıl 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Festival kapsamında 100’ün üzerinde profesyonel sporcunun Dulkadiroğlu semalarında uçuş yapması beklenirken, uçuşlar her iki gün de saat 10.00 itibarıyla Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Pisti’nden başlayacak.


ÜNLÜ İRİLANDALI SPORCU DA YALNIZ ARDIÇ’TA
Festivalin bu yılki önemli konuklarından biri de İrlandalı ünlü sporcu Michael Moran olacak. Moran, Yalnız Ardıç semalarında gerçekleştireceği özel gösteri atlayışıyla festivale ayrı bir heyecan katacak.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, tüm vatandaşları festivale davet ederek şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl Yalnız Ardıç’ta gökyüzünü rengârenk görüntülerle süsleyen çok güzel bir organizasyona imza attık. Bu yıl festivalimizi daha geniş bir katılımla gerçekleştiriyoruz. 100’ün üzerinde profesyonel sporcumuzu ilçemizde ağırlamayı bekliyoruz. Yalnız Ardıç, sahip olduğu eşsiz doğası ve yamaç paraşütüne elverişli yapısıyla şehrimizin önemli değerlerinden biri. Amacımız bu güzelliği yalnızca Kahramanmaraş’a değil, Türkiye’ye ve uluslararası spor camiasına daha güçlü şekilde tanıtmak. 12-13 Eylül tarihlerinde gökyüzünün renkleneceği, heyecanın ve doğanın buluşacağı festivalimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelin, bu eşsiz heyecana hep birlikte ortak olalım.”

GÖKYÜZÜNDE BULUŞALIM
Doğa, spor ve görsel şöleni bir araya getirecek Dulkadiroğlu Belediyesi Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali, 12-13 Eylül tarihlerinde sporseverleri ve vatandaşları Yalnız Ardıç’ta buluşturacak.
Tarih: 12-13 Eylül
Uçuş Başlangıcı: 10.00
Yer: Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Pisti

İlginizi Çekebilir

Uluslararası Tarih Öncesi Çömlekçilik Çalıştayı İkinci Gününde de Devam Etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının ikinci günü sona erdi. Programda; Domuztepe çanak çömleğinde yerel ve yerel olmayan unsurlar, Neolitik dönemde çanak çömlek gelenekler ve birçok konu görüşüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı oturumda, İhtisas Komisyonlarında eksilen üyeler yerine yeni üye seçimleri de oylanarak karara bağlandı.

Kahramanmaraş yeniden motosiklet tutkunlarının buluşma noktası oluyor!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kahramanmaraş Motofest, 11-12-13 Eylül tarihlerinde EXPO Fuar Alanı’nda motosiklet tutkunlarını, müzikseverleri ve tüm Kahramanmaraşlıları bir kez daha buluşturacak. Motofest’in resmi açılışı, 12 Eylül Cumartesi günü 18.00’da gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş'ta Tarih Öncesine Işık Tutacak Çalıştay Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam edecek ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarını Kahramanmaraş’ta buluşturan çalıştayda, tarih öncesi çömlekçiliğin gelişimi ve bölgenin binlerce yıllık arkeolojik mirası bilimsel veriler ışığında ele alınacak.

Pusula Maraş Eğitim Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu sunacağı Pusula Maraş Eğitim Merkezi’nde son hazırlıklar yapılıyor. Merkezde eğitim alacak öğrenciler için ön başvuru ve seviye tespit sınavlarının ardından kayıt sürecine geçildi. Yerel yönetimlere örnek olacak merkez, 12 Eylül Cumartesi günü açılarak eğitimlerine başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Pazarcık’ın Yol Ağını Sıcak Asfaltla İlmek İlmek Örüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin başlattığı şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliği kapsamında Pazarcık’ta 122 cadde ve sokakta 30 kilometrelik yol, 53 bin ton sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların yıl sonuna kadar genişletilmesiyle 132 cadde ve sokakta 32 kilometrelik güzergâhın 62 bin ton sıcak asfaltla kaplanması ve toplam 150 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

TÜM HABERLER