© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Hızlı Sürücülere Radarla Müdahale! Yeni Denetim Sistemi Yolda

Kahramanmaraş’ta Hız Yapan Sürücüler Artık Takipte! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazalarındaki artışı önlemek ve can kayıplarını engellemek amacıyla yeni denetimler ve düzenlemelerin yakında devreye gireceğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, trafik kurallarına uymayan sürücülerle mücadelede daha fazla denetim yapılacağını vurguladı.

Hız İhlallerinde Hızlı Müdahale 1 Ocak - 20 Şubat 2025 tarihleri arasında:

Bakan Yerlikaya, 2023 yılında hızdan kaynaklanan trafik kazalarında her gün ortalama 10 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, aşırı hızın hem sürücüler hem de yayalar için büyük risk oluşturduğunu belirtti. Kahramanmaraş’ta, hız sınırlarını hiçe sayarak caddeleri yarış pistine çeviren sürücüler, başkalarının hayatı için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Yeni radar sistemlerinin şehirdeki kritik noktalara yerleştirilmesi, hız sınırlarını ihlal eden sürücülere karşı caydırıcı olabilir.

Bakan Yerlikaya’dan Çarpıcı Uyarı: "Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, yalnızca birkaç dakika erken varmak için hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir. Unutmayın, hız kazanç sağlamaz; aksine hayatlarımızdan çalar. Önceliğimiz hız değil, güvenlik olmalı."

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER