Kahramanmaraş'ta İYİ Partili kadınlar kahvaltıda bir araya geldi
GÜNDEMİYİ Parti Kahramanmaraş İl Kadın Politikaları Başkanı Ayla Çiftçi tarafından düzenlenen ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kadın Politikaları Başkanı Avukat Ünzile Yüksel’in de katıldığı “İyilik İçin Kahvaltı” programı düzenlendi.
Gerçekleşen kahvaltı programı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı AV. Ünzile Yüksel: "Eğer bu coğrafyada sonsuza kadar var olacaksak, Allah'a şükürler olsun ki kadınlar var, kadınlarımız var. Biz Maraş'ta Senem Ayşe idik, Erzurum'da Kara Fatma, Nene Hatun idik, Biz oğlunu toprağa gömüp ağlayan 'gömdüm oğul seni toprağa gömdüm' diyen şehit anasıyız. Hiç kimse bizi çıktığımız bu yoldan bir milim geri attıramaz. Adım atarsak namerdiz. Kadın annedir, kadın yardır, kadın babaannedir, kadın anneannedir, kadın kız kardeştir. Saçının teline kurban olduğum deriz kızımızı severken saçlarını örerken beliklerini sevdiğim deriz. Allah hiç kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Onun için kadın hareketi çok önemli. Bu coğrafya bizim için çok önemli. Sokakta gezeceksek, alnımız dik yürüyeceksek özgürlüğün kadını olarak yaşayacaksak ayrımcılık olmadan, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı olmadan devam edelim. Biz kadınlar gücümüzün farkında olalım. Tarihe borcumuz var, geçmişe borcumuz var, Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var, gelecek gençliğe borcumuz var. " dedi.
Kahramanmaraş İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel: "Bundan bir 10 gün kadar önce hep beraber çok güzel bir kadın programı organize ettik. Bu programda çok güzel sözler verdiniz. Bakıyorum da o sözlerin sonuna kadar arkasında durmuşssunuz. Evet kıymetli kadınlarımız, zorlu bir yola çıktık. Tam 4 yıl önce hep beraber bu yolda ilerlerken iyi veya kötü anılarımız oldu ama hep bir eksiğimiz vardı. O eksiğimiz tamamlanmadan iktidar olmamız imkansızdı. İşte o eksiğimiz kadınlarımızdı. Bizi doğuran annelerimizdi, geleceğin sahipleri olan ve her bir kişiyi ikna edebilecek, her bir kapıdan girebilecek, herkesin misafir edebileceği siz kadınlarımızdı. İşte bir kadının önderliğinde, cesur bir kadının önderliğinde kimsenin kafasını dışarı çıkaramadığı, herkesin korkudan eve sindiği o dönemde kendisini sokağa atıp sokak sokak gezen, cadde cadde dolaşan, elektrikleri kesilmesine rağmen gür sesiyle bağıran, salonları iptal edilen yolların abarikat kurulan, çöp konteyneleriyle yolları kesilmek istenen o cesur yürekli kadına buradan selam olsun. Ama tabi Ünzile Başkanım daha detaylı anlatacaktır. Bizim öncelikle kadınlarımızdan çok önemli bir ricamız var. herkes bugün akşamdan itibaren, eve gittiği andan itibaren hemen komşusuna haber versin. Ne kadar küs akrabası varsa, ne kadar küs dostu, arkadaşı varsa onlarla barışsın veya barıştırsın. Size düşen görev Türkiye'de birliği ve beraberliği sağlayacağınız, herkesin gönlünü kazanacağınız, herkese kalbinizin iyiliğini açacağınız, o güneşi doğduracağınız cakit gelmiştir. O görev sizin görevinizdir. Bu anlamda bugün buraya gelen sevgili arka tarfta bulunan çok özür diliyorum sizlerden arkamızı döndük salon tıklım tıklım olduğu için sizlerden çok özür diliyoruz. Bu görev sizlerin."dedi
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.