Kahramanmaraş’ta Kar ve Sisle Kaplı Başkonuş Yaylası, Büyüleyici Bir Manzara Sunuyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta son üç gündür etkili olan kar yağışı, şehri beyaza bürüyerek kışın güzelliklerini gözler önüne serdi. Şehrin yüksek kesimlerinde, özellikle kuzey ilçelerinde etkili olan kar, doğayı adeta bir tabloya dönüştürdü.
Kahramanmaraş’ta son üç gündür devam eden kar yağışı, şehri beyaz bir örtüyle sararken, doğanın kışa özgü büyüsünü ortaya koydu. Şehrin yüksek kesimlerinde, özellikle kuzey ilçelerinde etkili olan kar, manzarayı adeta bir tabloya dönüştürdü.
Başkonuş Yaylası’nda 1800 metre yükseklikte, kar ve sisin birleşimiyle büyüleyici bir doğa manzarası oluştu. Sedir ve gürgen ağaçlarının karla kaplanması ve yoğun sisin etkisiyle ortaya çıkan bu muazzam görüntü, doğaseverleri kendine hayran bıraktı.
Bu eşsiz doğa olayı, drone ile çekilen havadan görüntülerle kartpostallık anlara dönüştü. Kar ve sisin birleşmesiyle oluşan bu olağanüstü manzaralar, Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne sererek, ziyaretçilere unutulmaz anlar sundu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.