© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 40’ı Görecek!

Kahramanmaraş'ta Termometreler Zirve Yapıyor: Uzmanlardan Sıcak Hava Uyarısı

Kahramanmaraş'ta yaz sıcakları bastırdı! Bayram sonrası artan sıcaklıklarla birlikte kentte adeta bunaltıcı bir hava hâkim. 12 Haziran Perşembe günü itibarıyla hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiğini belirterek, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere vatandaşları uyardı. Uzmanlar; güneş çarpması riskine karşı, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkılmaması, bol su tüketilmesi ve ince, pamuklu giysilerin giyilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca sıcak hava koşullarının yangın riskini artırdığına dikkat çeken yetkililer, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması gerektiğini bildirdi.

Kent genelinde klima kullanımı artarken, uzmanlar ani ısı değişimlerinin sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda da uyarıyor. Kahramanmaraşlılar için önümüzdeki birkaç gün, aşırı sıcaklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gereken bir süreç olacak.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER