Kahramanmaraş’ta Küvöz Skandalı: Bebek İçin Adalet Arayışı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta yenidoğan bebeğe uygulanan şiddet kamera kayıtları ve bilirkişi raporlarıyla ortaya çıktı. Bebek ömür boyu engelli kaldı.
Kahramanmaraş’ta bir yenidoğan bebeğin hastanede tedavi gördüğü sırada maruz kaldığı şiddet, güvenlik kamera kayıtları ve uzman raporlarıyla ortaya çıktı. Bebek, yaşanan olay sonrası ömür boyu engelli kaldı.
Doğumdan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınan bebekte, tedavi sürecinde ani hareketsizlik ve fiziksel şişlikler fark edildi. Yapılan iç denetim ve kamera incelemelerinde, görevli sağlık personelinin bebeğe fiziksel şiddet uyguladığı belirlendi.
Resmi bilirkişi raporlarında, bebeğin maruz kaldığı darp sonucu kemik kırığı oluştuğu, kırığın zamanında fark edilmediği ve bu durumun kalıcı nörolojik hasara yol açtığı tespit edildi. Sağlık raporları, yaşanan travmanın epilepsi ve serebral palsi gelişiminde doğrudan etkili olduğunu ortaya koydu.
Olay sonrası başlatılan adli ve idari soruşturmalar kapsamında dosya yargıya taşındı. Aile, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, dava süreci tüm delilleriyle devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.