© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Masalların Büyüsü Devam Ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, üçüncü gününde de dopdolu etkinliklerle masal tutkunlarını buluşturmaya devam etti. Şölen, farklı yaş gruplarından katılımcılara hitap eden programlarıyla hem akademik dünyayı hem de çocukları masalın büyülü atmosferiyle buluşturdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlediği ve şehrin kültür sanat envanterine katkı sağlamayı hedefleyen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, üçüncü gününde de dopdolu etkinliklerle masal tutkunlarını buluşturmaya devam etti.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı yolculuğunda önemli bir adım olarak değerlendirilen şölen, farklı yaş gruplarından katılımcılara hitap eden programlarıyla hem akademik dünyayı hem de çocukları masalın büyülü atmosferiyle buluşturdu.

Gün, Akademik Bir Zeminle Başladı

Şölenin üçüncü gün programı, sabah saatlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Masalların İzinde: Kültür, Sanat, Edebiyat” başlıklı konferansla başladı. Akademi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren panelde, masalların kültürel bellekteki yeri, sanatla ilişkisi ve edebi yönleri ele alındı. Konferansa; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Evrim Ölçer Özünel ve Doç. Dr. Tuna Yıldız, Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Gültekin, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Pınar Fedakâr ile ev sahibi üniversiteden Prof. Dr. Selim Somuncu konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar, masalların tarihsel kökenlerinden günümüz edebi yansımalarına kadar geniş bir perspektif sundu.

Minik Kalpler Masallarla Buluştu

Akademik etkinliklerin ardından şehrin farklı noktalarına yayılan masal şöleni, çocuklara yönelik programlarla sürdü. Dulkadiroğlu’nda bulunan İstiklal İlkokulu ve Dereli Şehit Bilal Akgün İlkokulu, günün en renkli anlarına sahne oldu. Fransa’dan gelen ünlü masal anlatıcısı Anne Wang’ın yanı sıra Türk edebiyatının değerli anlatıcıları Cem Alfar ve İlhan Öztürk, öğrencilerle bir araya gelerek onlara ufuklarını genişleten masallar anlattı.

Çocuklar, kültürler arası bu masal şöleninde hem eğlendi hem de yeni dünyaların kapılarını araladı. Etkinliklerde çocuklara çeşitli hediyeler de takdim edilirken, etkinlik alanlarından yükselen neşe dolu kahkahalar, masalın birleştirici ve iyileştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Pınarbaşı Caddesi Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Tertemiz

Elbistan Pınarbaşı Caddesi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmasıyla daha temiz ve estetik bir görünüme kavuştu. Asfalt ve yürüyüş yollarının yanı sıra cadde üzerindeki trafik levhaları, aydınlatma sistemleri ve çevreye bırakılan atıklar da temizlendi.

Uluslararası Arkeologlar Tarih Öncesi Çömlekçilik Mirasını Kahramanmaraş’ta Konuştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının üçüncü ve son gününde tarih öncesi bulgular ele alındı. Alanında uzman arkeologlar, tarih öncesi toplulukların üretim kültürünü ve seramik geleneklerini tartıştı.

Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali Başlıyor! 9 Gün Boyunca Kültür, Sanat ve Müzik Şehri Saracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenecek Kültür Yolu Festivali başlıyor. 12 – 20 Eylül tarihleri arasında 9 gün boyunca gerçekleştirilecek festival; şehrin zengin tarihi ve kültürel mirasına, binlerce yıllık turizm değerlerine ve gastronomisine büyük katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Şehrin Yeni Doğu – Batı Ulaşım Aksında Asfalt Mesaisini Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dr. Sait Bulvarı’ndan Kayseri Yolu’na uzanan ve doğu – batı yönünde kesintisiz ulaşım sağlayacak yeni güzergahta çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni açılan yaklaşık 1 kilometrelik yol ağında sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in GES’i Her Ay 5 Bin Hanenin Elektriğine Eşdeğer Enerji Üretiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerji Santrali tam kapasite üretime devam ediyor. Aylık ortalama 1 milyon kilovat saat temiz enerji üreten tesis, Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılıyor.

Kahramanmaraş-Narlı Yolunda Can Pazarı! Otomobil Kamyona Çarptı

Kahramanmaraş-Narlı yolunda kamyon ve otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi, araçtaki 2 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER