Kahramanmaraş'ta Narlı Fayında Deprem Riski: Uzman İçelli'den Açıklama
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'a ilişkin deprem riski konusunda Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle 6 Şubat Depremleri sonrasında bölgede endişe yaratan Narlı fayı hakkında İçelli'nin açıklamaları, Kahramanmaraşlıları bir nebze olsun rahatlattı.
İçelli, Narlı fayının 6 ve üzeri şiddette depremler üretmesinin mümkün olmadığını belirtti. Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşların, dönem dönem meydana gelen artçı depremlerle yaşadığı panik durumuna da değinen İçelli, Narlı Segmenti'nin durumu hakkında önemli bilgiler verdi.
Özellikle Narlı Segmenti'nin yırtılıp yırtılmadığı konusundaki tartışmalara açıklık getiren İçelli, bölgede uzun süredir yaptığı çalışmalara dayanarak değerlendirmelerde bulundu. Gaziantep'in kuzey batısında ve Kahramanmaraş'ın güneyinde bulunan bölgenin sol yanal doğrultu atımlı, geometrik olarak KD/GB yönlü ve 17/19 kilometrelik iki parçalı paralel kırıktan oluştuğunu ifade etti.
İçelli'nin açıklamaları devamında, fayın tamamında yüzey kırığı tespit edilememiş olmasının, fayın yırtılmadığı anlamına gelmediğini vurguladı. Bölgede oluşan kütle hareketlerinin ve mikro aktivite odaklarının, Narlı fayının tamamında bir deformasyon olduğunu gösterdiğini dile getirdi.
Son olarak İçelli, Narlı fayının tekrar 6 şiddeti üzeri bir deprem üretmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Ancak, Pazarcık Segmenti dahil olmak üzere bölgede orta büyüklükte depremlerin gelebileceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.