© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Öğleden Sonra Hava Değişiyor: Sağanak, Gök Gürültüsü ve Yıldırım Uyarısı!

Meteoroloji Kahramanmaraş için yağış alarmı verdi. Birçok ilçede sağanak beklenirken sıcaklıkların yakında 40 dereceye ulaşması öngörülüyor.

Kahramanmaraş’ta bugün öğleden sonraki saatlerde hava koşullarında önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Sabah saatlerinde parçalı ve az bulutlu seyreden gökyüzünün ilerleyen saatlerde daha yoğun bulutlanacağı, bazı ilçelerde ise gök gürültülü sağanak geçişlerinin görülebileceği bildirildi.

Meteorolojik tahminlere göre yağışlar özellikle dağlık ve yüksek rakımlı bölgelerde etkisini gösterecek.

Sağanakların Etkili Olacağı Noktalar

Andırın, Geben, Değirmendere, Göksun, Berit Dağı çevresi, Ilıca, Suçatı, Tekir, Bertiz’in doğu mahalleleri, Nurhak ve Çağlayancerit çevresinde yerel yağışların görülmesi bekleniyor.

Yağışların kısa süreli olmasına rağmen gök gürültüsüyle birlikte etkili olabileceği ve bazı bölgelerde görüş mesafesini düşürebileceği belirtiliyor.

Berit Dağı ve Ilıca İçin Özel Uyarı

Hava tahmin raporlarında yıldırım riski nedeniyle Berit Dağı, Ilıca ve Hacıbudak çevresine ayrı bir parantez açıldı. Uzmanlar, açık arazilerde bulunan vatandaşların ve küçükbaş-büyükbaş hayvanlarını otlatan üreticilerin dikkatli davranmasını öneriyor.

Yıldırım ihtimalinin arttığı saatlerde yüksek noktalardan ve tek başına duran ağaçlardan uzak durulması gerektiği ifade ediliyor.

İlçe İlçe Sıcaklık Tablosu

Bugün Kahramanmaraş genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesinde seyretmesi bekleniyor.

Tahmini en yüksek sıcaklıklar:

Sıcak Hava Dalgası Yaklaşıyor

Uzmanların değerlendirmelerine göre Temmuz ayının ikinci bölümünde sıcaklık değerlerinde belirgin yükseliş yaşanabilir. Önümüzdeki günlerde birçok noktada termometrelerin 40 derece sınırına yaklaşması beklenirken, özellikle ayın ikinci yarısında bunaltıcı sıcakların etkili olabileceği belirtiliyor.

Öğleden Sonra Rüzgar Kuvvetlenecek

Rüzgarın gün boyunca kuzey ve batı yönlerden esmesi beklenirken, il merkezi, Pazarcık ve Sır Barajı çevresinde öğleden sonra etkisini artırabileceği bildirildi. Zaman zaman sert esmesi beklenen rüzgar nedeniyle açık alanlarda bulunanların dikkatli olması isteniyor.

Yetkililer, yağış, yıldırım ve kuvvetli rüzgarın aynı zaman diliminde görülebileceği bölgelerde vatandaşların güncel hava uyarılarını takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları Taraftarı Önünde Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi 15. Grup’un üçüncü haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Elazığ Belediyesi’ni 3-1 mağlup etti

Başkan Fırat Görgel’den Deprem Sonrası Mesaj: Kahramanmaraş’ta Olumsuz İhbar Yok

Adana Saimbeyli ve Osmaniye Sumbas’ta peş peşe meydana gelen depremler sonrası geçmiş olsun mesajı yayımlayan Başkan Fırat Görgel, “Merkez üssü Adana ve Osmaniye olan ve şehrimizde de hissettiğimiz depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Büyükşehir ve Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nden 5 Binin Üzerinde Can Dostuna Güvenli Yaşam Alanı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği iş birliğiyle can dostların sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Kapıçam ve Elbistan’daki toplam 141 bin metrekarelik doğal yaşam alanlarında 5 binin üzerinde sokak hayvanına güvenli yaşam sunulurken, bu yıl şu ana kadar 3 bin can dostun sağlık kontrolü ve tedavisi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta Peş Peşe Depremler Hissedildi! Vali Ünlüer Açıkladı

Kahramanmaraş’ta hissedilen depremlerin ardından Vali Mükerrem Ünlüer açıklama yaptı. Kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kahramanmaraş’ta Potanın Aslanları Fırtınası: Kipaş İstiklal 85-72 Kazandı

Kahramanmaraş Kipaş İstiklal Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi’nin 4. haftasında Keçiören Belediyesi Bağlum’u 85-72 yenerek puanını 7’ye çıkardı.

Kahramanmaraş’ı Tedirgin Eden Deprem! Adana’da 4,8 ve 4,9 Büyüklüğünde Sarsıntı

Adana’daki 4,8 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş’ı da salladı. Yaklaşık 10 kilometre derinlikteki sarsıntının ardından 4,9 büyüklüğünde deprem oldu.

TÜM HABERLER