© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Özel Gereksinimli Bireyler İçin Daha Erişilebilir Şehir Hedefi

Kahramanmaraş’ta özel gereksinimli bireyler için daha erişilebilir bir şehir oluşturma çalışmaları kapsamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde paydaş kurumların katılımıyla “Engelli Destek Birimleri İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda, özel gereksinimli vatandaşların ihtiyaçları, kamusal alanda yaşadıkları zorluklar ve şehir genelinde erişilebilirliği artırmak için yapılması gerekenler değerlendirildi.

Toplantı, şehrin yeni sosyal alanlarından Çamlıca Restoran’da düzenlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve çeşitli kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, özel gereksinimli bireylerin topluma entegrasyonunu güçlendirmek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda yer almalarını sağlamak için atılması gereken adımlar üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, farkındalık artırıcı projeler ve fiziki düzenlemelerle daha kapsayıcı bir şehir yapısının inşa edilmesi hedeflendi.

“Özel Gereksinimli Vatandaşlar İçin Çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkanımız Sayın Fırat Görgel öncülüğünde, tüm vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Özellikle özel gereksinimli bireylerin eğitim, iş ve sosyal hayatta aktif roller üstlenebilmeleri ve şehirde bağımsızca hareket edebilmeleri bizim en büyük önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda, ulaşılabilirlik standartlarını yükseltmek, sosyal destekleri artırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak adına önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Engelsiz Bir Kahramanmaraş İçin Ortak Hedef

Kaya, konuşmasında şunları ekledi: “Ortak projelerle Kahramanmaraş’ı daha yaşanabilir ve erişilebilir bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte her bir paydaşımızın katkısı ve desteği çok değerli. Engelsiz bir Kahramanmaraş inşa etme yolunda hep birlikte ilerleyeceğiz. Toplantıya katılım gösteren ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyor, sonuçların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu toplantıyla, şehir genelinde daha kapsayıcı bir yapı oluşturmak adına önemli adımlar atılmış oldu ve Kahramanmaraş’ta özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artıracak projeler için ortak bir irade ortaya kondu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER